محاسبه نفقه به نرخ روز(+ روش محاسبه❤️)

4.7/5 - (3 امتیاز)

محاسبه نفقه به نرخ روز، از شیوه‌هایی است که جهت  مشخص کردن مقدار نفقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما این روش توسط کارشناسان رسمی دادگستری در محاکم انجام می‌شود و کارشناس نفقه زن یا اولاد را شخص می‌کند. کارشناس با توجه به شاخص‌های مختلفی که به دست می‌آورد از جمله وضعیت خانوادگی زن شان و جایگاه او در اجتماع دوست‌ها و همسن و سال‌های او  و همچنین میزان تحصیلات او و دیگر موارد مثل وضعیت او در خانه پدری یزان نفقه زن را محاسبه می‌کند و آن را در قالب نظر به دادگاه  اعلام میدارد.

پس به طور کلی  در محاسبه نفقه زن فاکتور های بسیار زیادی در نظر گرفته می‌شود و همچنین نیازهای یک زن با زن دیگر متفاوت است و میزان نفقه با توجه به نیاز تعیین می‌شود پس نمی‌توان فرمول ثابت جهت تعیین میزان نفقه در نظر گرفت. و الزاماً میزان نفقه توسط کارشناس مشخص میشود .پس اگر به دنبال فرمولی جهت محاسبه آن می‌گردید خودتان را خسته نکنید زیرا مبلغ نفقه مقدار ثابتی نیست که بتوان آن را با جمع و تفریق ریاضی به دست آورد.ما در ادامه در خصوص نفقه زن و فرزند و نحوه محاسبه آن توسط کارشناس دادگستری را توضیح می‌دهیم .

بیشتر بخوانید : اجرت المثل ایام زوجیت+فرمول محاسبه(قانون جدید❤️)

محاسبه نفقه به نرخ روز

فرمول محاسبه نفقه زن

فرمول محاسبه نفقه زن فرمولی میباشد که برای تخمین میزان نفقه ای که باید به زن تعلق بگیرد مورد استفاده قرار میگیرد . اما این فرمول یک فرمول ثابت نیست که بتوانید به ان دسترسی پیدا کنید و با توجه به فاکتور های مختلف و نیاز های شخص گیرنده نفقه در مورد هر شخص متفاوت است و از قاعده ثابتی پیروی نمیکند . پس به دنیال فرمول خاصی نباشید.

جدول محاسبه نفقه

جدول محاسبه نفقه جدولی است که معمولا در محاکم و مراجع قانونی توسط کارشناسان رسمی دادگستری جهت تشخیص میزان نفقه و مشخص کردن مبلغ ان به کار میرود . در واقع در این جدول کارشناس با چیدن معیار های نفقه در کنار هم و جمع کردن فاکتور هایی که در میزان نفقه و مبلغ ان تاثیر دارد ان را مشخص میکند . مثلا در خصوص نفقه زن معیار هایی مثل :

  1. شان زن
  2. وضعیت او در خانواده پدری
  3. میزان تحصیلات
  4. مقایسه او با همسن و سالان
  5. طبقه اجتمایی او و محل زندگی

نفقه در قانون مدنی

در قانون در بخش حقوق خانواده که کتاب پنجم قانون مدنی حساب می‌شود قانونگذار بابی را در خصوص نفقه اولاد و همسر قرار داده است که از نهادهای حمایتی در حقوق خانواده ما می‌باشد که زن و فرزند را در زیر چتر حمایت شوهر قرار می‌دهد . این تعهد حقوقی را بر او بار می‌کند که نفقه زن و  اولادش را بپردازد.پرداخت نفقه زن به عنوان یک تکلیف دائمی و همیشگی تا زمانی که رابطه نکاح دوام دارد بر عهده مرد می‌باشد.و چنانچه مرد از پرداخت نفقه زن خود خودداری کند علاوه بر اینکه مرتکب جرم شده است و جرم ترک انفاق صورت گرفته است می‌بایست از بحث مدنی نفقه زن خود را بپردازد در غیر این صورت مطابق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی به حبس محکوم میشود.

مبلغ نفقه ماهیانه زن

در خصوص مبلغ نفقه ماهیانه زن باید گفت که مبلغ ثابتی نیست و متفاوت میباشد و دلیل این تفاوت هم این است که نیاز های زنان متفاوت است و همه زنان نیاز های متفاوتی دارند پس نمیتوان مبلغ ثابتی برای همه انان در خصوص نفقه ماهیانه یا سالیانه در نظر گرفت .پس باید پرونده در مرجع قضایی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا نفقه نهایی ایشان مشخص شود .

شیوه تعیین نفقه در دادگاه

مبلغ نفقه معمولا توسط کارشناس رسمی دادگستری مشخص می‌شود اما در صورتی که زوج و زوجه با توافق یکدیگر مبلغ نفقه را مشخص کنند و زن به مبلغ مورد نظر اعتراضی نکند همان مبلغ ملاک عمل قرار خواهد گرفت. و چون تنشی بین آنها به وجود نیامده است رجوع به هیچ دادگاه و محکمه ای نیاز نیست.

اما در شرایطی که مرد نفقه را پرداخت نکند و با زن به تنش مشکل بخورد در این صورت می‌بایست با رجوع به دادگاه خانواده و یا شورای حل اختلاف نفقه را مطالبه کرد . گاهی نیز شوهر به زن مبلغ نفقه را پرداخت می‌کند اما مبلغ نفقه کفاف زندگی زن را نمی‌دهد و زن مدعی است که باید مبلغ بیشتری به او بپردازد. در این صورت زن باید با رجوع به دادگاه خانواده دادخواست تعدیل نفقه را بدهد. همانطور که می‌دانید شرایط اقتصادی کشور ما به دلیل تحریم‌ها و اوضاع بد اقتصادی شرایط ثابتی ندارد و هر ساله با تورم می‌بایست مبلغ نفقه نیز زیاد شود. تا تمام نیازهای زن را پوشش دهد.

پس تعیین میزان نفقه امری تکمیلی می‌باشد که طرفین می‌توانند بر میزان آن و نحوه پرداخت آن و حتی مصادیق نفقه که شامل چه مواردی بشود و یا نشود با یکدیگر توافق نمایند. اما باید بدانید که توافقاتی که بر ضرر زن می‌باشد به هیچ عنوان نافذ نبود و هیچ اعتباری ندارد. مثلاً طرفین نمی‌توانند بدین صورت توافق کنند که زن مبلغ بسیار کمی را به عنوان نفقه دریافت نماید. زیرا در این صورت از شرایط زن سواستفاده شده است . پس به طور خصوصی توافق در مورد نفقه  زمانی معتبر است که جنبه حمایتی در خصوص زن داشته باشد.

در مقاله محاسبه نفقه به نرخ روز قصد داریم تا با یکدیگر در این مورد صحبت کنیم که آیا امکان محاسبه نفقه به نرخ روز وجود دارد یا خیر؟ در ادامه مقاله نیز در خصوص نفقه زن و همچنین نفقه فرزندان مطالبی را به عرضتان خواهیم رساند. پس در ادامه مقاله را پیگیری کنید تا بیشتر در مورد آن صحبت کنیم.

نفقه به نرخ روز

در ادامه مقاله محاسبه نفقه به نرخ روز باید گفت : سوالی که احتمالاً ذهن خیلی از شماها را درگیر کرده است این است که آیا نفقه  به نرخ روز محاسبه می‌شود یا خیر؟ و آیا با تغییر شاخص بانک مرکزی و تورم میزان نفقه نیز بالا می‌رود و قاضی مکلف است که نفقه را به نرخ روز حساب کند؟ برای اینکه نفقه بخواهد به نرخ روز و مطابق شاخص بانک مرکزی تعیین شود باید شرایطی طی شود.

از منظر قانون مدنی ایران از جمله حقوقی که به صورت مالی وجود دارد و  و همسر و فرزندان می‌توانند آن را مطالبه کنند نفقه می‌باشد. در قانون ما حتی فرزند خوانده نیز میتواند نفقه خود را مطالبه کند و در صورتی که شخص منفق یا دهنده نفقه ان را نپردازد دین بر عهده او استوار میشود .محاسبه نفقه به نرخ روز

میزان نفقه اگر به صورت توافقی بین منفق و گیرنده نفقه مشخص نشود از طریق کارشناس رسمی دادگستری و با توجه به نیازهای شخص مستحق نفقه از او دریافت میشود . موردی که باید به آن دقت کنید این است که نیازهای یک شخص در طول زندگی او متغیر است و تغییر می‌کند از همین رو نفقه ای که به او پرداخت میشود با توجه به نیاز های او تغییر میکند. اگر میزان نفقه بین منفق و شخص گیرنده نفقه مشخص شود دیگر بحث اختلافی وجود نخواهد داشت که بخواهد به محکمه کشیده شود و طرفین نیاز به رجوع به هیچ محکمه و دادگاهی ندارند.

تعدیل نفقه

گاهی ممکن است مرجع قضایی و یا دادگاه با کمک کارشناس رسمی دادگستری مبلغی را تحت عنوان نفقه مورد حکم قرار دهد و آن را از مرد مطالبه کند. اما ممکن است به دلیل شرایط بد اقتصادی کشور نیازهای زن بیشتر شود و قیمت محصولات غذایی و مسکن و موارد دیگر بالاتر برود در این صورت قطعاً نیاز است که مبلغ نفقه تغییر کند. که در این صورت ذینفع نفقه باید دادخواست تعدیل ان را به دادگاه ارایه دهد . پس جواب سوال اینکه آیا می‌توان مبلغ نفقه را تغییر داد و آن را مطابق با شرایط روز قرار داد این است که بله می‌توان. و قانونگذار محترم در قانون مدنی امکان تعدیل آن به نرخ روز را حساب کرده است.

البته گاهی نیز ممکن است میزان نفقه از دید مرد بسیار زیاد باشد  زن به میزان کمتری از آن را مستحق باشد که در این صورت مرد نیز می‌توانددرخواست تعدیل از دادگاه کند و در صورتی که دادگاه درخواست او را موجه تشخیص دهند و زن را مستحق مبلغ کمتری نفقه قرار دهد قطعا حکم به مبلغ کمتر میدهد و مبلبغ را تعدیل میکند.

شما می‌توانید دادخواست نفقه خود را خودتان اگر دانش حقوقی دارید و یا اگر ندارید توسط یک وکیل پایه یک دادگستری تنظیم کرده و آن را به جریان بیندازید و اگر قصد تعدیل نفقه را نیز دارید به همین شکل دادخواست خود را به شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده ارجاع کنید و دادگاه با در نظر گرفتن شاخص بانک مرکزی آن را تعدیل می‌کند و بعد از آن نیز اگر حکم قابل تجدید نظرخواهی باشد با توجه به ارزش خواسته شخص می‌تواند به آن اعتراض کند تا بار دیگر پرونده در دادگاه تجدید نظر مورد حکم قرار گیرد .

محاسبه نفقه به نرخ روز

قبلاً اشاره کردیم که علاوه بر شاخص بانک مرکزی معیارهای دیگری نیز مانند شان زوجه و نیازهای او و همچنین نیازهای فرزندان نیز در نظر گرفته می‌شود و صرفاً به شاخص بانک مرکزی توجه نمیشود. این معیارها غالباً شخصی می‌باشد که در مورد هر شخص گیرنده نفخ متفاوت است و معمولاً افراد جامعه نیازهای متفاوتی را با توجه به شرایط اوضاع و احوال خود و مکانی که در آن زندگی می‌کنند دارد. مثلاً شخصی که در یک منطقه فقیر نشیین زندگی می‌کند قطعا نفقه کمتری نسبت به شخصی که در منطقه  متمکن‌تری زندگی می‌کند دارد. پس در مورد نفقه پرونده به پرونده و شخص به شخص متفاوت می‌باشد و حکم کلی را نمی‌توان در مورد همه ساری و جاری دانست.

پس احتمالاً جواب این پرسش را که آیا می‌توان به صورت اینترنتی و به صورت آنلاین میزان نفقه را به نرخ روز محاسبه کرد آیا تعیین میزان نفقه فرمول خاصی دارد را احتمالاً پیدا کردی و جواب این است که خیر. با توجه به اینکه نیازهای شخص گیرنده نفقه در مورد هر شخص متفاوت است و هر شخص ممکن است میزان نفقه متفاوتی را از طریق دادگاه دریافت نماید می‌توان در مورد همه یک پاسخ ثابت داد و میزان نفقه متفاوت میباشد به همین دلیل نمیتوان آن را به صورت فرمول درآورد. هیچ سایت یا مرجعی به صورت آنلاین وجود ندارد که بتواند میزان نفقه را برای شما محاسبه کند. حتی وکلا و قضات نیز نمی‌تواند حکم خاصی را درمورد میزان نفقه بیان نمود.

یک تفاوت خیلی کوچک در مورد نفقه زن و نفقه فرزندان وجود دارد و آن این است که در مورد نفقه زن معمولاً همیشه شان زن ملاک است و نه توان مالی و تمکن مرد.مثلاً اگر شما زنی داشته باشید که از طبقه مرفه جامعه باشد حتی اگر شما به عنوان موافق و دهنده نفقه ضع مالی مناسبی نداشته باشید می‌بایست نفقه او را پرداخت کنید. اما این مورد در خصوص فرزندان صدق نمی‌کند  در خصوص فرزندان میزان تمکن مالی منفق یا همان مرد ملاک عمل قرار می‌گیرد.

محاسبه آنلاین نفقه فرزند به نرخ روز

در ابتدای مقاله بیان کردم که نمی‌توان به هیچ عنوان نفقه فرزند یا زن را به صورت آنلاین مورد حکم قرار داد و عملا محاسبه آنلاین نفقه فرزند معنایی ندارد و در این مورد امکان محاسبه آنلاین آن وجود ندارد و الزاما باید از طریق دادگاه و با جلب نظر کارشناس و آن هم با در نظر گرفتن فاکتور های متعدد مشخص شود و هیچ سایت سامانه ای در این خصوص طراحی نشده است. اگر سایت و یا سامانه‌ای ادعای این کار را می‌کند احتمالاً به قصد دسترسی به اطلاعات شخصی شما اقدام به این امر میکند.پس مواظب باشید اطلاعات شخصی خود را به هیچ عنوان در این سامانه ها و سایت ها وارد نکنید.

معمولا دادگاه با صدور قرار کارشناسی که یک قرار مقدماتی می‌باشد پرونده را به یک کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌دهد که ایشان می‌توانند مبلغ را مشخص نمایند. و نظر خود را در خصوص میزان نفقه به صورت رای کارشناسی اعلام نماید که این نظر توسط اصحاب دعوا یعنی زن و مرد و یا فرزندان قابل اعتراض می‌باشد که بعد از اعتراض مجددا به کارشناس سه نفره ارجاع داده خواهد شد تا مورد بازبینی و کارشناسی مجدد قرار بگیرد و رای جدید دیگر قابل شکایت نیست.

محاسبه نفقه به نرخ روز

همانگونه که در خصوص نفقه زن بیان نمودیم در خصوص نفقه فرزند نیز باید توجه کنید که همانند نفقه زن امکان محاسبه انلاین ان از طریق هیچ سایت یا اپلیکیشنی وجود ندارد و ان هم مانند نفقه زن باید از طریق مرجع قضایی و با نظر کارشناس مشخص شود .گرچه طرفین میتوانند میزان نفقه را در بین خود با تنظیم یک صلح نامه مشخص کنند و به مراجع قضایی مراجعه نکنند اما بهتر است شخص ذینفع برای جلوگیری از تضییع حقوق خود در دادگاه صالح اقدام به طرح دعوای مطالبه نفقه کند تا مرجع قضایی اقدام به تعییین نفقه برای او بکند .زیرا گاهی اتفاق میافتد که شخص دهنده نفقه از شرایط سو استفاده میکند و حق گیرنده نفقه را تضییع میکند.

در خصوص تعدیل نفقه نیز سعی کنید از محاکم اقدام نمایید زیرا طرفین نمتوانند ان را به صورت دقیق تعدیل کنند و امکان کم گرفتن یا زیاد گرفتن مبلغ وجود دارد.در نفقه فرزندان کارشناس نفقه ابتدا تمکن مالی شخص نفقه دهنده را بررسی میکند بعد به نیاز های فرزند توجه میکند و با توجه به تمکن مالی نفقه دهنده میزان نفقه را تعیین میکند. مثلا اگر درامد شخص نفقه دهنده 20 ملیون باشد. ابتدا مبلغی را جهت گذراندن زندگی منفق کنار میکذارد و شپس بقیه مبلغ تا میزان مورد نظر به شخص گیرنده نفقه پرداخت خواهد شد .البته اگر فرزند توان کار کردن داشته باشد و علی رغم این نفقه دریافت کند قاعدتا اجازه دریافت نفقه ندارد و همچنین فرزند دختر اگر ازدواج کرده باشد نیز نمیتواند نفقه خود را دریافت کند و شوهر وی مکلف است نفقه وی را بدهد.

خلاصه مطلب

اگر شما به عنوان شخصی هستید که قصد مطالبه نفقه یا تعدل نفقه خود را دارد سعی کنید از وکیل پایه یک دادگستری در این زمینه کمک بخواهید تا با اقامه دعوی به شما کمک کند . و اگر شخصی هستید که به دنیال تعیین میزان نفقه به صورت انلاین و از طریق سایت ها و سامانه ها هستید باید بدانید هیچ سایت و سامانه ای وجود ندارد که به شما در تعیین نفقه کمک کند و نفقه تنها با نظر کارشناس و با توجه به نیاز های شخص گیرنده نفقه مشخص میشود . پس فریب سایت های کلاهبردار و برنامه ها را نخورید . پایان.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل