طلاق غیابی از طرف زن(+قانون جدید❤️)
طلاق غیابی از طرف زن یکی از گزینههایی است که زن میتواند از آن استفاده نماید و به صورت غیابی از همسر خود جدا شود. در این حال از زن میبایست درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد دادگاه بعد از بررسی دادخواست زن مراتب طلاق را به صورت قانونی ه مرد ابلاغ میکند و در صورتی که مرد در جلسات طلاق شرکت نکند و حاضر نشود دادگاه به صورت غیابی اقدام به طلاق میکند چه مرد راضی به این طلاق باشد و چه نباشد. در ادامه این مقاله در خصوص احکام طلاق غیابی از طرف زن میپردازیم و شرایط آن را برایتان توضیح میدهیم تا با روند آن آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید.
در قانون دلایل زیادی وجود دارد که زن میتواند با استفاده از آنها به صورت غیابی از همسر خود جدا شود این دلایل به دلایل قانونی و دلایل محکمه پسند معروف است. این دلایل در قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی در بخش حقوق خانواده گنجانده شده است. البته بعضی از شروط در ضمن عقد نکاح و یا شروط الحاقی بعد از عقد نکاح یز وجود دارد که در صورت تحقق آنها میتوان به صورت غیابی طلاق گرفت.
از جمله این دلایل میتوان به دلایلی از قبیل: سو و کتک زدن زن – اعتیاد مرد – عدم پرداخت نفقه و ترک انفاق – ترک زندگی مشترک- عقیم بودن مرد و موارد دیگری که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. اگر در زندگی شما مشکلاتی نظیر مشکلات بالا پیش بیاید و نتوان آنها را حل نمود و این مشکل استمرار داشته باشد از دلایل محکمه پسند جهت طلاق میباشد که به موارد عسر و حرج معروف است . که خود مجوز جهت طلاق است
در قانون مدنی ما زنان حق طلاق ندارند و فقط در شرایط استثنایی و با ارائه دلیل قانونی میتوانند از همسر خود جدا شوند. لایل طلاق میتوانند به دلایل شخصی و قانونی تقسیم شوند به طور مثال دوست نداشتن همسر یک دلیل شخصی است که زن نمیتواند به واسطه آن طلاق بگیرد و حتماً رضایت مرد لازم است اما عدم پرداخت نفقه توسط مرد یک دلیل قانونی است ه زن میتواند به واسطه آن و ارائه آن در دادگاه و اثبات آن از همسر خود جدا شود.
اما مرد هر زمان که اراده کند چه دلیل شخصی ارائه بدهد و چه دلیل قانونی چه اصلاً دلیلی ارائه ندهد میتواند با رعایت شرایط طلا مثل وجود دو شاهد و تعدیه حقوق مالی زن همسر خود را طلاق دهد و این اقدام مرد نیاز به هیچ توجیهی ندارد .در حقوق اسلام و فقه شیعه و سنی نیز طلاق اختصاص به مرد دارد و مرد میتواند هر زمان که اراده کند همسر خود را طلاق دهد و لازم نیست که دلیلی ارائه دهد.
در مقالهای که پیش رو داره در خصوص طلاق غیابی توسط زن صحبت میکنیم و شرایط آن را مورد ارزیابی قرار میدهید. این طلاق از سخت ترین و زمانبرترین نوع طلاق در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران میباشد. که معمولاً حدود یک سال و گاهاً تا دو سال طول میکشد که زن بتواند دلیل قانونی خود را در محکمه به اثبات برساند و به طور غیابی از همسر خود جدا شود.پس به دلیل پیچیدگیها و ظرافتهای قانونی این مورد در ادامه با ما همراه باشید تا توضیحات کافی به شما داده شود.
طلاق غیابی از طرف زن
قبل از پرداختن به مطلب طلاق خیالی از طرف زن باید کمی در خصوص حکم خیالی مطابق قانون آیین دادرسی مدنی توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم. مطابق قانون آیین دادرسی مدنی حکم غیابی عبارت از حکمی که شخص خوانده یا وکیل یا قائم مقام قانونی او در جلسه دادرسی حاضر نشده و لایحهای نیز به جلسه دادگاه نفرستاده باشد. و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ واقعی نشده باشد با جمع این شرایط حکمی که از دادگاه صادر میشود یک حکم غیابی خواهد بود و مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی قابل اعتراض ر همان دادگاه صادر کننده حکم تحت عنوان واخواهی میباشد .در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی در خصوص طلاق توسط زوجه اشارههایی شده است ایشان میتوانند مطابق شرایطی که در این ماده ذکر شده است به صورت غیابی طلاق بگیرند .
اگر زن بتواند دلیل محکمه پسندی قانونی پیدا نماید و با اثبات آن در دادگاه برای قاضی اثبات نماید که دلیل موجه برای طلاق دارد ر این صورت میتواند از همسر خود طلاق بگیرد. در این مورد مرد بایست مطابق ابلاغیهایی که دفتر دادگاه خانواده به او ارسال میکند در جلسات حضور پیدا کند و در صورتی که در جلسات حضور پیدا نکند و لایحه کتبی دفاعیه نیست ارائه ندهد. در این صورت حکم صادرطلاق غیابی خواهد بود و دادگاه بدون حضور مرد اقدام به رسیدگی و ثبت طلاق مینمایید.
حکمی که در خصوص طلاق غیر حضوری از دادگاه خانواده به صورت بدوی و نخستین صادر میشود اگر به صورت غیابی صادر شده باشد ظرف ۲۰ روز از ناحیه مرد قابل واخواهی و اعتراض در همان دادگاه صادر کننده نخستین میباشد.در صورتی که مرد مقیم ایران نباشد و در خارج از کشور زندگی کند مدت اعتراض ۲۰ روزه به دو ماه افزایش پیدا میکند و زوج میبایست ظرف 2 ماه از تاریخ ابلاغ رای نسبت به آن اعتراض نماید که به آن واخایی گفته میشود که یکی از طرق عادی شکایت از آرا میباشد.
طلاق غیابی از طرف زن و شرایط و احکام آن
همانگونه که عرض کردیم مطابق قانون مدنی علی الاصول فقط مردان حق طلاق دارندو این حق قابل انتقال به زن نیست و مرد فقط میتواند وکالت در طلاق زن بدهد. اما در خصوص زنان شرایط کمی متفاوت است و فقط زن در شرایط استثنایی با آن هم با ارائه دلیل حق طلاق دارد. در خصوص طلاق طلاق غیر حضوری نیززن باید دلایل ارائه نماید .به دلایلی که زن جهت طلا ارائه میدهد عسر و حرج گفته میشود . عسر و حرج حالتی است که مرد زن را در شرایطی غیر قابل تحمل قرار دهد جوری که شرایط وی ایجاب نماید که از همسر خود جدا شود و اگر در دادگاه ثابت شود که هیچ زنی قادر به زنذگی با چنین مردی نیست قاضی حکم به طلاق میدهد.
.یکی از مواردی که برای زن دلیل محکمه پسند ارسال میشود و میتواند بعد از ارائه آن به دادگاه از همسر خود جدا شود این است که مرد به مدت ۴ سال مفقود الاثر شود و خبری از حیات آن یا مرگ آن وجود نداشته باشد در این صورت بعد از اینکه زن تشریفات نشر آگهی ا انجام میدهد میتواند تقاضای طلاق از همسر خود کند که دادگاه بعد از بررسیهای متعدد در صورتی که شرایط را ورد تایید قرار دهد حکم طلاق میدهد.
موارد دیگر این است که مرد ظرف مدت ۶ ماه به همسر خود هیچ گونه خرجی ندهد و نفقه او را که شامل خوراک و پوشاک و مسکن میباشد تهیه نکند. اگر قبلاً به دادگاه رجوع کرده باشد و نتوانسته باشد نفقه خود را مطالبه کند و این هم در دادگاه ثابت شود میتواند تقاضای طلاق نمایند. البته اگر قبل از جاری شدن حکم طلا مرد توانایی لازم جهت پرداخت نفقه را پیدا کند دیگر حکم طلاق القا میشود و زن نمیتواند درخواست طلاق نماید
مراحل طلاق غیابی از ناحیه زوجه
اگر شما به عنوان زوجه بخواهید دعوای طلاق ارائه دهید باید شرایط و مواردی را رعایت نمایید عضله تشریفات که جهت اقامه دعوا و دادخواهی باید رعایت نمایید این است که شما در اولین قدم باید یک دادخواست حقوقی تنظیم کنید و آن را به دادگاه خانواده ارائه دهید. اگر نمیتوانید چنین دادخواستی را تنظیم کنید حتماً از یک حقوقدان و یا عریضه نویس کمک بگیرید. زیرا دادخواست یک سند قضایی بسیار مهم میباشد که باید شرایط آن رعایت شود. همچنین شما باید در قسمت دلایل و منزمات دادخواست تمام دلایل را ذکر کرده که قاضی دادگاه بتواند آنها را مورد رسیدگی و ارزیابی قرار دهد. و در صورت لزوم حکم طلاق صادر کند. دلایل از آن جهت اهمیت زیاد دارند که ز موارد اثبات دعوای شما محسوب میشود.
همچنین شما باید جهت طرح دعوا در دادگستری از قبل در سامانه ثنا به سامانه ابلاغ الکترونیک میباشد ثبت نام کنید و امضای الکترونیکی خود را در سامانه درج کنید. بعد از ثبت نام در مانه ثنا میبایست به یک وکیل دادگستری رجوع کرده و وکالت خود را به او بسپارید همچنین میتوانید از طریق رجوع به دفاتر خدمات قضایی اقدام به طرح دعوای طلاق نمایید. شما میبایست به دادخواست تمام اسناد و مدارک خود را به صورت الکترونیکی بارگذاری کنید و پیوست دادخواست نمایید.
بعد از اینکه دادخواست شما از طریق سامانه قوه قضاییه به دفتر دادگاه ارجاع شد مدیر ارجاع دادخواست شما را به یکی از شعب دادگاه ارجاع میدهد و بعد از ارجاع آن شعبه مدیر دفتر آن را به سمع و نظر اضی شعبه میرساند و قاضی دستور تعیین عقد جلسه دادرسی را به شما میدهد که در تاریخ معلومی جهت رسیدگی به دعوا رجوع نمایید.
بعد از اینکه جلسه دادرسی تشکیل شد طرفین میبایست در جلسه حضور پیدا کرده و وکیل شخص خواهان یا همان زوجه اقدام به ارائه مستندات و دلایل طلاق به قاضی دادگاه نماید. قاضی دفاعیات شخص واهان را میشنود و نسبت به طلاق یا عدم طلاق تصمیم گیری میکند . اگر رای بر طلاق صادر شود ای بدون نیاز به مسئلهای ثبت خواهد شد.
از جمله دلایلی که میتواند به عنوان دلیل طلا مورد استناد قرار گیرد یتواند گواهی پزشکی قانونی مبنی بر ضرب و جرح زوجه توسط زوج باشد و یا همچنین صورتحساب بانکی مبنی بر عدم پرداخت نفقه به زوجه میباشد. و یا گواهی پزشک مورد اعتماد قوه قضاییه یا پزشکی قانونی مبنی بر بیماری لاعلاج زوج میباشد.بعد از اثبات ادعای زن در دادگاه و صدور حکم طلاق ین حکم ظرف مدت ۲۰ روز قابل واخواهی در همان دادگاه میباشد و شخص زینفع که همان مرد میباشد میتوانند نسبت به آن اعتراض کند و پرونده به طور کلی با جهات موضوعی و حکمی آن بار دیگر در همان دادگاه ثابت کننده نخستین رای مورد بررسی قرار میگیرد.
و بعد از آن نیز پرونده ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان میباشد. دادگاه تجدید نظر استان از سه قاضی تشکیل شده است که بار دیگر به پرونده رسیدگی میکنند.در مرحله نخستین که به پرونده رسیدگی میشود چنانچه زوج در جلسه حاضر نباشد باز هم دادگاه به پرونده رسیدگی میکند و حکم غیابی طلاق را صادر میکند که همانطور که گفتیم این حکم قابل واخواهی میباشد.
خلاصه مطلب
در مقاله طلاق غیابی از طرف زن خصوص شرایط و راهکارهای با شما صحبت کردیم که به واسطه آن زن میتواند تحت عنوانهای مختلف عسر و حرج و با دلایل محکمه پسند اقدام به طلاق به صورت غیابی نماید .همچنین به این موضوع اشاره کردیم که در حقوق ما و در قوانین جمهوری اسلامی ایران زنان به طور کلی حق طلاق ندارند و فقط در شرایط استثنایی میتوانند از همسر خود جدا شده و آن هم زمانی است که دلیلی برای طلاق خود اقامه نمایند که در اینصورت قاضی او را طلاق میدهد و حکم صادر شده در مورد طلاق قابل وخواهی و تجدید نظر یباشد. که زوج میباید ظرف ۲۰ روز نسبت به اعتراض به آن اقدام کند.