گرفتن مهریه بدون طلاق (+قانون جدید ❤️)

5/5 - (1 امتیاز)
در مقاله گرفتن مهریه بدون طلاق در خصوص این مورد که آیا بدون درخواست طلاق میتوان مهریه خود را دریافت نمود یا خیر صحبت خواهیم کرد و نکاتی را به عرض شما خوانندگان عزیز میرسانیم . پس در ادامه با ما همراه باشید و مقاله را تا انتها بخوانید .  اصولاً خانم‌ها برای به اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق نیازی به ثبت دادخواست طلاق ندارند آنها می‌توانند مهریه خود را حتی بدون طلاق گرفتن از همسر خود مطالبه کنند. نکته‌ای که برای خانم‌ها می‌تواند جالب توجه باشد این است که آنها می‌توانند بدون طلاق از همسر خود، نسبت به توقیف اموال همسر و حتی حقوق ماهیانه ایشان اقدام نمایند که در این صورت تمام اموال همسر خود را که مستند رسمی دارند قابل توقیف می‌باشدو ما در این مطلب سعی داریم که شما عزیزان را در این خصوص راهنمایی کنیم .
بیشتر بخوانید : طلاق غیابی از طرف زن(+قانون جدید❤️)
همچنین شما می‌توانید از وکلای متخصص ما در این خصوص بهره‌مند شوید.

گرفتن مهریه بدون طلاق

شما برای گرفتن مهریه بدون طلاق میتوانید به دفتر خانه ای که در آن عقد ازدواج را منعقد کرده اید مراجعه کنید و مهریه خود را از طریق اجرای ثبت آن محل به اجرا بگذارید. گرفتن مهریه بدون طلاق یکی از حقوق قانونی زوجه می‌باشد که به او این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به طرح دادخواست طلاق و جدایی از همسرش مهریه قانونی خود را مطالبه نماید این اقدامات برای زنانی که به دلایلی نمی‌خواهند یا نمی‌توانند از همسر خود طلاق بگیرند و نیاز به دریافت مهریه دارند بسیار مناسب است برای شروع این اقدامات خانم باید به دفتر ازدواج که در آن عقد ازدواج خود را ثبت نموده مراجعه کند و مهریه خود را اجرا بگذارد.
گرفتن مهریه بدون طلاق
پس از صدور اجراییه و تشکیل پرونده اموال زوج توقیف می‌گردد.شایان ذکر است که وجودی وکلای متخصص در این خصوص می‌تواند به این امر کمک کند و پیگیری کار به صورت سریع‌ترین زمان ممکن انجام پذیرد برای انجام این فرایند و حضور در دفترخانه ازدواج داشتن مدارک معتبر از جمله عقدنامه مدارک هویتی شناسنامه و کارت ملی بسیار مهم است با توجه به پیچیدگی‌های این امر مشاوران حقوقی و وکلای متخصص ما می‌توانند به درک بهتر و سریع‌تر روند پیگیری کمک کنند.درخواست مهریه از ناحیه زوجه نه تنها حق قانونی و شرعی می‌باشد بلکه می‌تواند به حفظ کیان خانواده کاهش تنش‌ها و مشکلات زوجین نیز کمک کند.درخواست مهریه بدون طلاق گرفتن از زوج یکی از حقوق قانونی و شرعی زوجه است که به او این امکان را می‌دهد تا بدون طلاق از زوج مهریه خود را مطالبه کند.

بهترین روش درخواست گرفتن مهریه بدون طلاق

یکی از سوالات که خانم‌ها در این خصوص می‌پرسند این است که درخواست مهریه بدون طلاق چقدر زمان می‌برد؟ دقیقاً در این خصوص نمی‌توان پاسخ داد چرا که زمان لازم برای دریافت مهریه از ناحیه زوجه بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله تشکیل پرونده کیفیت مدارک ارائه شده و ممکن است به سرعت دادگاه نیز بستگی داشته باشد به طور کلی می‌توان گفت که این فرایند ممکن است چند ماه به طول بیانجامد. با این حال نباید نا امید شد چرا که استفاده از سیستم‌های الکترونیکی و پیگیری منظم می‌تواند به کاهش زمان مورد نیاز توقیف اموال و در نهایت دریافت مهریه کمک کرد. ناگفته پیداست که زوجه باید در تمام مراحل پیگیری پرونده با وکیل خود در تماس باشد یا اینکه خود مستمراً پرونده خود را پیگیری نماید و از روند پرونده خود مطلع باشد تا بتواند در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام دهد.
گرفتن مهریه بدون طلاق
همانطور که گفتیم درخواست مهریه بدون طلاق در خصوص زنانی که در شرایط خاصی قرار دارند و نمی‌خواهند یا نمی‌توانند طلاق بگیرند این امکان را می‌دهد که روابط خانوادگی خود را حفظ کنند و حتی از بروز اختلاف بیشتر با زوج جلوگیری می‌کند این روش به زوجه این امکان را می‌دهد تا بدون طلاق و جدایی حقوق شرعی و قانونی خود را مطالبه نماید و در نهایت دریافت کند همچنین درخواست مهریه بدون طلاق به زنانی که در معرض بی‌خانمانی بی پولی یا خشونت خانگی یا مشکلات دیگری قرار دارند این کمک را می‌کند تا بدون استرس و ایجاد تنش بیشتر به حقوق مالی و قانونی خود دست پیدا کنند .
در نهایت نتیجه میگیریم که درخواست مهریه از ناحیه زوجه بدون طلاق یک راهکار قانونی و شرعی و موثر برای زنانی می باشد که نیاز به دریافت مهریه دارند اما بنا به دلایلی نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند طلاق بگیرند که با اجرا گذاشتن مهریه از طریق دفتر ازدواج یا دادگاه و با استفاده از وکیل متخصص می‌توانند این امر را به بهترین نحو ممکن و در کوتاه‌ترین زمان انجام دهندمهم این است که زوجه از حقوق قانونی و شرعی خود آگاه باشد و در صورت نیاز بتواند از این حقوق استفاده کند در نتیجه درخواست مهریه بدون طلاق و جدایی به زوجه این امکان را می‌دهد تا به صورت قانونی و منصفانه به حقوق مالی و شرعی خود دست پیدا کند و از فشارها و مشکلات مالی و احتمالی جلوگیری کند.

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق

برای دریافت مهریه بدون طلاق و جدایی باید مراحلی طی شود تا مشکلات قانونی ناشی از اجرای مهریه به حداقل زمان ممکن برسد لازم به ذکر است که در هیچ کدام از مراحل که متعاقباً می‌آید درخواست طلاق توسط زوجه ثبت نخواهد شد این مراحل برای گرفتن مهریه در ازدواج موقت و دائم یکسان است.

دریافت مهریه ثبت نام زوجه در سامانه ثنا می‌باشد تا امکان ابلاغ اوراق قضایی برای او فراهم شود برای ثبت نام در سامانه ثنا زوجه باید به نزدیک‌ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید یا مراحل ثبت نام را به صورت آنلاین در سامانه عدل ایران انجام دهد

.گرفتن مهریه بدون طلاق

سریعترین راه گرفتن مهریه راحت‌ترین و سریع‌ترین راه دریافت مهریه بستگی به شرایط مختلفی دارد اما معمولاً این اقدامات از طریق دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق انجام می‌گیرد. در این روش زوجه می‌تواند با مراجعه به دفترخانه‌ای که عقد او در آن ثبت شده درخواست اجرای مهریه خود را بدهد دفترخانه موظف است که پس از بررسی مدارک و مستندات و مطابقت آنها با قوانین جاری برای صدور اجراییه اقدام نماید و تشکیل پرونده دهد. روش بعدی مراجعه به دادگاه خانواده نیز می‌تواند روش دیگری باشد که به دلیل اینکه پروسه‌های قضایی زمان بیشتری می‌برد مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.
به هر حال آنچه که می‌تواند شما را در این فرایند کمک نماید استفاده از مشاوره و وکلای متخصص امور خانواده و مهریه می‌باشد که می‌تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد به طور خلاصه بهره گیری از تجربه و تخصص وکلای ما نه تنها روند کار را تسریع می‌کند بلکه ز بروز مشکلات احتمالی جلوگیری می‌نماید.

گرفتن مهریه از طریق ثبت چقدر طول می‌کشد؟

حالا می‌خواهیم ببینیم گرفتن مهریه از طریق اداره ثبت قدر طول می‌کشد. این سوال بسیاری از زنانی است که با آن مواجه هستند وقتی زوجه تصمیم به مطالبه مهریه اقداماتش شامل چند مرحله است اینکه ابتدا زوجه باید به دفترخانه‌ای که عقد خود را در آن ثبت کرده مراجعه کند دفترخانه موظف است که این امر را با ابلاغیه‌ای به مرد اطلاع دهد اگر مرد به این ابلاغیه پاسخ دهد اگر مرد حاضر باشد مهریه زن را بپردازد فرایند سرعت پیش می‌رود ما در صورتی که مرد از پرداخت مهریه امتناع نماید دفترخانه می‌تواند پرونده را به اداره ثبت ارجاع دهد.
این فرایند در دفاتر ثبت در صورتی که مرد با پرداخت مهریه موافقت نماید به سرعت انجام می‌شود اما اگر مرد از پرداخت مهریه امتناع نماید زن می‌تواند از اداره ثبت محل اموال مرد را شناسایی و توقیف نماید.
پیشگیری از انتقال اموال در خصوص توقیف اموال یکی از نگرانی‌هایی که برای زوجه وجود دارد ممکن است اینکه مرد در صورت اختلافات زناشویی کلیه اموالش را به نام دیگری منتقل کند تا همسر خود نتواند مهریه خود را از این طریق وصول کند زنان می‌توانند با گرفتن مهریه بدون جدایی و طلاق از ریسک‌های مرتبط در این خصوص توسط مرد پیشگیری کنند.
دریافت قسمتی از مهریه توسط زوجه مانع آن نیست که در هر زمان که بخواهد نسبت به بذل باقیمانده مهریه خود اقدام نماید .

ادامه حضانت از فرزندان اگر زوجین از یکدیگر طلاق بگیرند حق حضانت فرزندان چه می‌شود همانطور که می‌دانیم مطابق قانون فرزند تنها تا سن ۷ سالگی در حضانت مادر می‌ماند و بعد از این سن تا سن بلوغ حضانت بر عهده پدر خواهد بود اما نکته قابل توجه اینکه در صورت گرفتن مهریه بدون طلاق امکان ادامه زندگی مشترک زوجین و حضانت فرزندان توسط پدر و مادر وجود خواهد داشت و نیازی به جدایی فرزندان از والدین خود نیست.
هزینه به اجرا گذاشتن مهریه
برای دریافت مهریه و صدور اجراییه به این نکته باید توجه داشت که در قانون جدید مهریه تا ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی ضمانت اجرای جلب دارد یعنی اگر مردی اقیمانده مهریه را پرداخت نکند امکان جلب و زندانی کردن زوج وجود ندارد در این صورت زوجه می‌تواند مابقی مهریه را با معرفی اموال به دادگاه توقیف ودر نهایت دریافت نماید.
چه مهریه ای قابل اجرا گذاشتن است ؟
  • 1-مهریه باید جنبه ی مالی و ارزش مالی داشته باشد. و اگر ارزش مالی نداشته باشد مهریه باطل خواهد بود.
  • 2یعنی اگر مردی مازاد مهریه را پرداخت نکند امکان جلب و زندانی کردن او وجود ندارد در این صورت زوجه می‌تواند مابقی مهریه را با معرفی اموال به دادگاه توقیف کند.
  • 3- مهریه باید مشخص و معین باشد و اگر این گونه نباشد باطل است.4- مهریه باید قابل تملک باشد.
  • 5- مهریه باید مشروع باشد.سوالی که پیش می آید این که آیا بعد از فوت شوهرزوجه میتواند مهریه خود را مطالبه کندمهریه بعد از فوت زوج از بین نمی رود و زن می تواند مهریه خود را از ماترک زوج متوفا دریافت کند و دادگاه بر اساس اموالی که از متوفا باقی مانده است مهریه ی همسر ش را پرداخت می کند. نکته مهم این است که وراث مرد هیچ تکلیفی برای پرداخت مهریه همسر متوفا نخواهند داشت.
هزینه ی دادرسی مطالبه ی مهریه در دادگاهسوال بسیاری از زنان در خصوص مطالبه مهریه در دادگاه چه قدر است مطابق قانون آیین دادرسی مدنی هزینه دادرسی تا مبلغ 200/000/000 ریال دو و نیم درصد کل مهریه و اگر مبلغ مهریه بیش از این باشد سه و نیم درصد از مبلغ کل مهریه است .
گرفتن مهریه بدون طلاق
پرداخت‌‌ هزینه دادرسی و حق‌الاجرای ثبت در مطالبه مهریه یکی از مشکلات اجرا گذاشتن مهریه برای زنان زمان طولانی و مراحل دادرسی وصول مهریه است هنگامی که زوجه از طریق دادگاه درخواست مطالبه مهریه را ثبت می‌نماید علاوه بر طی مراحل طولانی دادرسی باید هزینه دادرسی را نیز پرداخت نماید. در اکثر موارد پرداخت این هزینه برای زوجه غیر قابل انجام است مخصوصا زمانی که زوجه خانه دار باشد و درامدی نداشته باشد. همچنین اگر زوجه از طریق اجرای اداره ثبت اسناد برای مطالبه مهریه اقدام نماید ممکن است با مشکل پرداخت مواجه شود چرا که در زمان اجرای حکم وصول مهریه ملاک پرداخت زوج است که در این صورت باید همزمان با طرح مطالبه ی مهریه دادخواست اعسار را نیز ثبت کند
منظور از مستثنیات دین چیست ؟
برخی از اموال زوج را نمی‌توان توقیف کرد و مهریه از محل آن اموال پرداخت نمی‌شود و زوجه اعتراضی هم نمی‌تواند داشته باشد به این اموال مستثنیات دین می‌گویند. برای مثال اگر کسی به ما دینی داشته باشد نمی‌توانیم به خاطر طلب و دین خود آن اموال را توقیف کنیم.
مطابق ماده 24 قانون جدید محکومیت‌های مالی، مستثنیات دین به شرح زیر است:
  • الف -منزل مسکونی که در شان محکوم علیه باشد.
  • ب-اثاثیه مورد نیاز ضروری زوج و افراد تحت تکفل او
  • ج-آذوقه موجود و ذخیره شده به اندازه نیاز محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی
  • د-وسایل و ابزار کار و کتب علمی و تحقیقاتی و تلقن مورد نیاز که محکوم علیه برای امرار معاش از آن بهره می برد.
  • ذ-مبلغی که بابت پیش قسط اجاره به موجر پرداخت کرده به شرط آن‌که بدون آن مبلغ، برای پرداخت اجاره، به عسر و حرج افتد و بالاتر از شان او نباشد.اگر مرد ، اموالی به نام خود نداشته باشد، زوجه قادر است با مراجعه به اداره ثبت اسناد، نامه‌ای مبتنی بر این‌که زوج، اموالی به نام خود ندارد، دریافت کند و مطابق با قانون خانواه بعدا برای مطالبه مهریه به دادگاه خانواده محل سکونت خود یا همسرش مراجعه و دادخوست مطالبه مهریه مطرح کند.
به خاطر داشته باشید که هیچ چیز نمی تواند حق گرفتن مهریه را از زوجه سلب کند . بیکاری یا نداشتن اموال و یا حتی خیانت زن نیز مانع دریافت این طلب قانونی زن از زوج نخواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل