نمونه دادخواست عدم تمکین (متن رسمی و شکیل ❤️)

5/5 - (1 امتیاز)

نمونه دادخواست عدم تمکین از جمله نمونه دادخواست‌های حقوقی موضوع حقوق خانواده است که شما می‌توانید آن را دانلود کرده و با پر کردن آن و یا گسترش آن و اختصاصی کردنش اقدام به اقامه دعوا در دادگاه خانواده نمایید تا به واسطه آن عدم تمکین همسرتان را ثابت نمایید تا به او نفقه ای تعلق نگیرد .در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در خصوص عدم تمکین و همچنین شرایط اثبات آن و احکام آن در قانون برایتان بیان کنیم .

بیشتر بخوانید : نمونه دادخواست طلاق (توافقی  – از طرف زن یا مرد❤️)

 شما همواره می‌توانید برای دریافت مشاوره با وکلای گروه عدالت گستر میزان تماس بگیرید تا به شما مشاوره آنلاین تلفنی بدهد و همچنین با حضور در دفتر ما از یک جلسه مشاوره حقوقی رایگان بهره مند شوید . شماره تماس : 09127014229 

نمونه دادخواست عدم تمکین

خواهان : اقا/خانم ……… به کد ملی : ………..به نشانی :…………………….

خوانده :  اقا/خانم ……… به کد ملی : ………..به نشانی :…………………….

وکیل : آقا/خانم ….. وکیل پایه یک دادگستری

خواسته و بهای آن : الزام خوانده به تمکین عام و خاص
دلایل و منضمات : سند نکاحیه به شماره ….. در دفتر ازدواج و طلاق …… / تصویر شناسنامه زوجه / تصویر شناسنامه زوج 

ریاست محترم دادگاه خانواده شهید……….

احتراما به تصدیع و معروض میدارد:

اینجانب به عنوان خواهان به موجب سند ازدواج شماره فلان از دفتر ازدواج و طلاق……….. همسر دائمی  قانونی و شرعی خانم فلانی می‌باشم . مشارالیه………… زندگی زناشویی را رها کرده و هیچ خبری از او نیست اینجانب با پیام‌های مکرری که به ایشان ارسال کرده ام از ایشان درخواست نمودم که به زندگی مشترک بازگردند و نسبت به تمکین اقدام نمایند اما ایشان هیچ پاسخی به این جانب نداده است و نسبت به انجام وظایف شرعی و قانونی راجع به زوجیت خویش امتناع نموده است و از زندگی کردن در منزل تعیین شده که این جانب برای او فراهم آورده‌ام بدون هیچ دلیل موجهی سر باز می‌زند. این مورد در حالی است که زندگی ایشان در خانه‌ای که اینجانب برایش فراهم نموده‌ام هیچگونه خطر جانی مالی و یا حیثیتی برای وی ندارد و ایشان بدون دلیل موجه اقدام به ترک خانه نموده است. فلذا الزام ایشان به تمکین را از دادگاه محترم خواهان و خواستارام.

نمونه دادخواست عدم تمکین

ماده 1115 قانون مدنی : اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد ، زن می تواند مسکن جداگانه اختیار کند. در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور ، محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر را نخواهد داد. مادام که زن در بازگشت به منزل مزبور معذور است ، نفقه بر عهده شوهر خواهد بود .

همانگونه که از متن ماده مشاهده می‌کنید زن تنها زمانی می‌تواند خانه را ترک کند و نسبت به تمکین اقدامی نکند که برای او خوف و ضرر مالی یا جانی و یا حیثیتی وجود داشته باشد و در صورتی که زن بدون هیچ دلیل موجهی و بدون حکم دادگاه این اقدام را انجام بدهد محکوم به تمکین میشود و نمیتواند مطابق قانون از مرد نفقه  ای دریافت نماید و همچنین مرد نیز می‌تواند به استناد به همین حکم عدم تمکین از دادگاه تقاضای ازدواج مجدد نماید.

دادگاه نیز مطابق اذنی به او اجازه را می‌دهد. همانگونه که می‌دانید مطابق شرطی که در ضمن عقد ازدواج آمده است اگر مردی بدون اجازه همسر خود اقدام به ازدواج مجدد نماید زن می‌تواند به دلیل تخلف از فرد ضمن عقد و شرایط عسر و حرج طلاق بگیرد . اما در صورتی که مرد برای انجام این کار خود دلیلی محکم داشته باشد و آن هم عدم تمکین زوجه باشد دادگاه به وی این اجازه را می‌دهد که طلاق بگیرد با مشکلی روبرو نمی‌شود.

عدم تمکین چیست ؟

 

وقتی که عقد ازدواج میان زن و مرد شکل می‌گیرد طرفین نسبت به همدیگر حقوق تکالیفی بر عهده دارند یکی از حقوقی که مرد بر گردن زن دارد این است که زن باید نسبت به مرد تمکین نماید و همچنین مرد نیز باید به زن نفقه بپردازد و خرجی وی را بدهد. مرد باید مرد باید نیاز های مادی زن را شامل خوراک و پوشاک و مسکن وی را تهیه نماید و هزینه درمان و سفرهای ضروری زن را پرداخت نماید. به طور کلی باید خرج‌های متعارف و مورد نیاز زندگی را به همسر خود پرداخت نماید زن نیز در قبال آن باید به صورت عام و خاص از همسر خود تمکین. صورت خاص تمکین عبارت است از ایفای تکالیف زناشویی و تمکین جنسی. اما تمکین عام عبارت است از صلح و سازش و انجام کارهای خانه و تداوم در انجام وظایف عام زناشویی. 

نمونه دادخواست عدم تمکین

در صورتی که زن تمکین عام و خاص انجام ندهد ناشزه محسوب می‌شود و در صورتی که زن ناش نمی‌شود و دیگر مرد نیازی نیست که به او نفقه‌ای پرداخت کند. 

مطابق قانون مدنی مرد و زن باید نسبت به زندگی زناشویی خود با یکدیگر تعامل و توافق داشته باشند و در این زمینه به یکدیگر کمک نمایند. در قانون ما تمکین مصادیق مختلفی دارد. در صورتی که هر کدام آن وظیفه را انجام ندهند مسئولیت‌های بر گردن او بار می‌شود که مطابق خانم باید آنها را انجام دهد.

پرداخت نفقه از جانب مرد به زن 

مرد می‌بایست مطابق قانون به زن نفقه پرداخت کند و او را همه جوره تامین مالی نماید این مورد از وظایف قانونی و شرعی مرد می‌باشد و قابل اسقاط نیست و در صورتی که طرفین در ضمن عقد ازدواج دائم شرط خلاف کنند شرط باطل و بلاثر است ولی عقد ازدواج صحیح می‌باشد. مرد باید به زن نفقه پرداخت کنم ولو اینکه زن شاغل باشد در واقع چه زن شاغل باشد و چه نباشد و چه وضع مالی خوبی داشته باشد چه نداشته باشد مرد باز مکلف است که نفقه را به او پرداخت کند زیرا هرچند که بتواند خرج خود را بدهد اما این مورد ساقط کننده تکلیف قانونی او نیست. 

در قانون ما دو نوع تمکین داریم که یکی از آنها تمکین خاص و دیگری تمکین عام می‌باشد منظور از ناشزه بودن همان تمکین خاص است که زن تکالیف زناشویی و جنسی خود را انجام نمی‌دهد.

 

عدم تمکین زن چیست

اگر شما اطلاعات حقوقی ندارید و می‌خواهید بدانید که عدم تمکین چه معنایی دارد به طور خلاصه می‌توان بدین صورت بیان نمود که تمکین کردن عبارت است از برقراری رابطه جنسی توسط مرد هر زمان که بخواهد و اطاعت زن در این مورد. و هرگاه که زن در این خصوص با مرد همکاری نکند و یا خانه را بدون دلیل موجه ترک کند موضوع عدم تمکین پیش می‌آید که در این صورت مطابق چیزی که در فقه وجود دارد به زن ناشزه گفته می‌شود ناشزه به حالتی گفته می‌شود که زن در خصوص موارد جنسی از همسر خود نافرمانی کند. 

ضمانت اجرای عدم تمکین این است که مرد می‌تواند مجدداً ازدواج کند و همچنین نفقه‌ای را به زن پرداخت نکند.

مطابق قانون مدنی زن باید در اقامتگاهی زندگی کند که مرد برای او تهیه می‌کند و تنها زمانی می‌تواند آن اقامتگاه را ترک کند و تمکین نکند که از دادگاه حکم تعیین مسکن جداگانه‌ای بگیرد به طور مثال برای دادگاه ثابت نماید که جان او در خطر است و مرد بیماری روانی دارد و به همین دلیل حکم تعیین مسکن جداگانه از دادگاه بگیرم در این صورت چون ترک خانه از طرف مرد موجه بوده و مستند به حکم دادگاه است زن ناشزه محسوب نمیشود .

خلاصه مطلب 

در مقاله نمونه دادخواست عدم تمکین در خصوص اینکه تمکین چیست و چند نمونه تمکین داریم صحبت کردیم . همچنین بیان نمودیم که ضمانت اجرای عدم تمکین چیست و گفتیم که مرد می‌تواند ازدواج مجدد کند و نفقه زن ناشزه را پرداخت نکند. همچنین در ادامه برای شما یک نمونه دادخواست عدم تمکین گذاشتیم و متن آن را به صورت آماده برای شما گذاشتیم تا بتوانیم آن را به دادگاه خانواده ارسال کنید و طرح دعوا نمایید. همچنین بیان نمودیم که منظور از عدم تمکین عدم تمکین خاص است و آن نیز زمانی رخ می‌دهد که زن از مرد تمکین جنسی نکند. اگر به دنبال وکیلی هستید که در خصوص عدم تمکین از همسر شما شکایت کند همین الان می‌توانید با کلیک بر روی دکمه سبز رنگ پایین وبسایت با وکلای ما در تماس باشید  و از یک جلسه مشاوره‌ای رایگان حضوری یا تلفنی بهره‌مند شوید. 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل