نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟(+قانون جدید❤️)

5/5 - (1 امتیاز)

نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟ از جمله سوال‌های پرتکرار سرچ شده در موتور جستجوگر گوگل می‌باشد. همانطور که می‌دانید قاضی به عنوان مفسر و رسیدگی کننده به پرونده نقش مهمی در صدور رای و احقاق حق طرفین دارد. در مسیر صدور رای ممکن است قاضی مانند هر انسان دیگری دچار اشتباه شود و یا از عمد  مرتکب خطایی شود که در اینجا شما باید  با اثبات قصور و تقصیر قاضی از مرجع صالح به رسیدگی تقاضای رسیدگی و احقاق حق کنید. در برخی از موارد نیز ممکن است قاضی رسیدگی کننده به پرونده دارای صلاحیت کافی و یا عملی برای قضاوت نبوده و شما از این امر مطلع شده‌اید. در هر حال اگر شما از رای صادره توسط قاضی متضرر شده‌اید و زیان هنگفتی دیده‌اید نگران نباشید در ادامه چگونگی شکایت علیه قاضی را برایتان بازگو خواهیم کرد. حتماً قبل از شکایت قاضی تمام مراحل آن را از طریق همین مقاله پیگیری کنید تا به مشکلی بر نخورید. 

شکایت از قاضی به واسطه قصور و تقصیر

نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟

هنگامی که قاضی اقدام به صدور رای می‌کند ممکن است در این مسیر مرتکب قصور و تقصیر شده باشد که در این صورت رای وی فاقد اعتبار است و شما می‌توانید تقاضای نقض رای او را بنمایید . اما  چه مرجع صالح به رسیدگی به این قصور و یا تقصیر است ؟ قانون اساسی ما به عنوان قانون مادر اصول تقصیر قاضی را قابل شکایت دانسته است شما می‌بایست جهت شکایت از قاضی در خصوص قصور و تقصیر وی از طریق دادگاه و دادسرای انتظامی قضات اقدام نمایید. ما از دو طریق می‌توانید با رجوع به این دادسرا اقدام نمایید.

راه اول این است که شما با مراجعه حضوری به این مرجع و با مطرح کردن شکایت به صورت کتبی شکایت خود را در شکوایه ثبت نمایید. شکایت شما بعد از به نظر دادستان و بازپرس مربوطه خواهد رسید و تحقیقات مقدماتی در مورد قاضی متخلف شروع خواهد شد. همچنین شما می‌توانید شکایت خود را به صورت شفاهی در این مرجع طرح نمایید.  در این صورت شکایت شما صورت جلسه می‌شود و به امضای شخص شما که شاکی هستید می‌رسد. در دو حالت یعنی چه شکایت کتبی و چه شکایت شفایی پرونده به نظر دادستان می‌رسد. 

در ادامه مطلب نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟ باید گفت قبل از طرح شکایت و پر کردن شکوایه حتماً سعی کنید از یک وکیل حاذق دادگستری کمک بگیرید تا شکواییه شما با مشکلی برخورد نکند. و به صورت دقیق شکایت شما مطرح شود. در این خصوص از وکلای پایه یک دادگستری عدالت گستر میزان  کمک بگیرید.

مراحل طرح شکایت علیه قاضی 

در خصوص مراحل طرح شکایت علیه قاضی به این مورد بستگی دارد که ما می‌خواهید در چه مرجعی از قاضی شکایت کنید؟ درست است که فقط یک مرجع شکایت است قضات وجود دارد و آن هم دادگاه عالی انتظامی قضات است. اما باید بدانید که اگر شما شکایت کیفری و یا حقوقی دیگری دارید باید در محاکمه دادگستری عمومی علیه قاضی طرح شکایت کنید . همچنین شما از طریق دادگستری کل استان نیز می‌توانید شکایت کنید.

  1. در قسمت اول شما دادگستری کل استان مراجعه کرده و به قسمت دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات مراجعه می‌کنید. و بعد از مراجعه به آنجا و پر کردن فرم‌های مربوطه رئیس دادگستری استان به ادعای شما رسیدگی می‌کند و موظف از ظرف یک هفته آن را به دادسرای انتظامی قضات جهت پیگیری شکایت ارجاع دهد. 
  2. در وهله دوم شما باید به دادسرای انتظامی قضات در شهر مورد نظر خود رجوع کرده و پرونده خود را در آن دادسرا تنظیم کرده و به جریان بیندازید. بعد از مراجعه به این دادسرا و ارائه مدارک خود کوایی تنظیم می‌شود شکایت در دفتر کل ثبت خواهد شد و بعد از اقدامات  مدیر دفتر  دادخواست ثبت بیرخانه می‌شود و به جریان می‌افتد.
  3. با دستور دادستان بازپرس و یا دادیار انتظامی که حسب مورد ۱۵ سال و یا ۱۰ سال سابقه قضایی دارم با توجه به دلایل شما به پرونده رسیدگی می‌کنند و در صورت احراز تخلف از ناحیه قاضی دادگستری قرار جلب به دادرسی او را صادر کند. 

تلفن شکایت از قاضی

نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟

تلفن شکایت از قاضی در واقع همان تلفن مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه میباشد که 0211580 میباشد که به صورت 24 ساعته آماده دریافت اخبار و اطلاعات شما است . که هم اکنون میتوانید با کارشناسان سازمان تماس بگیرید.

سامانه شکایت از قاضی

سامانه شکایت از قاضی سامانه دادگاه عالی انتضامی قضات است که میتوانید از انجا شکایت خود را ثبت کنید و به صورت الکترونیکی شکواییه شما درج در سامانه شود و جهت ورود بر روی سامانه شکایت از قاضی کلیک کنید.

مدارک لازم برای شکایت از قاضی

همانطور که گفتیم برای رسیدگی به شکایت علیه قاضی دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات صالح به رسیدگی در مورد تخلفات قضات هستند. همچنین دادگاه‌های کیفری نیز صالح به رسیدگی در مورد جرایم قضات هستند. در خصوص موارد در مشکلات مدنی نیز دادگاه عمومی حقوقی به عنوان مرجع عمومی به موارد حقوقی رسیدگی می‌کند. شما جهت شکایت از قاضی در هر یک از مراجع نیاز به مدارک زیر دارید:

  • دلایل مستنداتی که خود را ذیحق می‌دانید
  • شناسنامه و کارت ملی شاکی 
  • آدرس شعبه‌ای که قاضی در آن فعالیت می‌کرده
  • اقامتگاه و آدرس شاکی و شماره تماس 
  • شماره پرونده مربوطه که از آن شکایت دارید
  • امضای اثر انگشت شاکی در پایین شکواییه
  • فرم چاپی مخصوص شکواییه 
  • پیوست کردن دلایل منضمات
  • ابطال تمبر هزینه دادرسی 

عواقب شکایت از قاضی 

عواقب شکایت از قاضی مطابق ماده 13 نظارت بر رفتار قضات ممکن است یکی از موارد زیر باشد 

مجازات‌های انتظامی قضات سیزده درجه به شرح زیر است:

  •  توبیخ کتبی بدون درج در سابقه خدمتی
  • توبیخ کتبی با درج در سابقه خدمتی
  • کسر حقوق ماهانه تا یک سوم از یک ماه تا شش ماه
  • کسر حقوق ماهانه تا یک سوم از شش ماه تا یک سال
  • کسر حقوق ماهانه تا یک سوم از یک سال تا دو سال
  • تنزل یک پایه قضائی و در مورد قضات نظامی‌تنزل یک درجه نظامی یا رتبه کارمندی
  • تنزل دو پایه قضائی و در مورد قضات نظامی‌تنزل دو درجه نظامی‌یا دو رتبه کارمندی
  •  انفصال موقت از یک ماه تا شش ماه
  • انفصال موقت از شش ماه تا یک سال
  •  خاتمه خدمت از طریق بازنشستگی با داشتن حداقل بیست و پنج سال سابقه و بازخرید خدمت در صورت داشتن کمتر از بیست و پنج سال سابقه
  • تبدیل به وضعیت اداری و در مورد قضات نظامی لغو ابلاغ قضائی و اعاده به یگان خدمتی

نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟

وکیل برای شکایت از قاضی

وکیل برای شکایت از قاضی را میتوان در سایت موسسات حقوقی پیدا نمود یا با مراجعه به کانون وکلا از خدمات چنین وکیلی بهره مند شد .

  •  جناب آقای مرتضی علیایی ( 09127014229 )
  • جناب آقای حسن نیکزاد (09170011552)
  • سرکار خانم طاهره نریمانی (09126891521)

رسیدگی از طریق سامانه شکایت از قضات 

در ادامه مطلب نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟ باید گفت شما می‌توانید به صورت اینترنتی از طریق سامانه عدل ایران به نشانی  adliran.ir پرونده خود را در آنجا مطرح کنید و شکایت خود را از آن پیگیری نمایید. این کار باعث تسریع در خدمت رسانی و همچنین جلوگیری از اطاله دادرسی می‌شود. به محض ثبت شکواییه در سامانه سامانه یک نسخه از آن را به صورت الکترونیکی به دفتر دبیرخانه دادسرای انتظامی قضات ارسال می‌کند. بعد نیز از طریق همین سامانه به شما اطلاع رسانی های لازم خواهد شد و شما میتوانید نسخه ابلاغیه های ارسالی از مرجع قضایی را بر سامانه ابلاغ ثنای خود مشاهده نمایید. و حسب مورد به آنها اعتراض نموده .یا از آن مطلع شوید.

مراجع صالح جهت شکایات علیه قاضی

همانطور که می‌دانید شما جهت هر اقدام قضایی و طرح دعوایی ابتدا باید مرجع صالح آن را بدانید تا دعوای شما با ایراد شکلی عدم صلاحیت مواجه نشود. در واقع یکی از ایرادهای شکلی که ممکن است پرونده با آن مواجه شود و دادخواست یا شکوایی شما رد شود ایراد عدم صلاحیت است. شکایت از قاضی نیز به عنوان یک دعوا نیاز به یک مرجع رسیدگی کننده به عنوان مرجع صالح دارد.

در ادامه مقاله نحوه شکایت از قاضی چگونه است؟ باید گفت اگر تخلف قاضی یک تخلف انتظامی باشد و مربوط به صنف او باشد مثل قصور و یا تقصیر مشمول قانون نظارت بر رفتار قضات می‌شود . مرجع رسیدگی به آن دادگاه عالی انتظامی قضات و دادسرای آن می‌باشد. مطابق قانون نظارت بر رفتار قضات در معیت هر دادسرا دادگاه عالی انتظامی آن وجود دارد. اما در خصوص رسیدگی به جرایم عمومی قضات مانند کلاهبرداری قتل و یا سرقت یا خیانت در امانت شما باید علاوه بر دادسرای انتظامی قضات به دادسرای عمومی و انقلاب مراجعه نمایید و مرجع رسیدگی به جرایم عمومی قضات مانند افراد عادی دادسرای عمومی است .در خصوص تخلف انتظامی قاضی باید توجه کنید که دادگستری شهرستان نیز هت ثبت شکایت و وصول شکایت صالح به رسیدگی است و شما می‌توانید به آن مرجع جهت ارائه شکایت خود رجوع کنید.

 

خلاصه مطلب 

همانطور که می‌دانید قاضی نیز مانند تمام افراد جامعه ممکن است اشتباهاتی را انجام دهد ه این اشتباهات می‌تواند عمداً یا از روی تقصیر صورت بگیرد و همچنین شخصیت قاضی به عنوان یک فرد متخصص اقتضا دارد تا به تخلف وی جدای از افراد عادی در مرجعی ویژه و خاص مورد رسیدگی قرار بگیرد.که در این راستا قانونگذار با تصویب قانون نظارت بر رفتار قضات  اقدام به تاسیس دادگاه و دادسرای عالی انتظامی قضات نمود و ان را صراحتا در صلاحیت ان قرار داد و شما باید جهت شکایت به ان مرجع مراجعه نمایید و شکایت خود را در ان مرجع مطرح و پیگیری نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل