قانون طلاق جدید (نکات مهم و مواد قانونی ❤️)

5/5 - (1 امتیاز)

قانون طلاق جدید مقاله‌ای است که ما در ان به صورت کامل به شرایط و احکام طلاق در قانون جدید می‌پردازیم. احکام مربوط به طلاق در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۴ آمده است .و گاهی نیز دچار تغییر تحولاتی می‌شود. گاهی نیز وجود دارد که مراجع قضایی و یا اداری مثل دادگاه خانواده اقدام به صدور بخشنامه در این خصوص می‌کند. از آنجا که بخشنامه‌ها نیز باعث می‌شود که روند و شیوه رسیدگی به طلاق تغییر نماید. تاثیر مهم و بسزایی در دعاوی طلاق و رسیدگی به آن دارد. با ما همراه باشید تا در ادامه در خصوص قانون طلاق جدید با شما صحبت کنیم. 

ببشتر بخوانید : طلاق خلع چیست ؟ (+ احکام و شرایط در قانون❤️)

قانون طلاق جدید

قانون طلاق جدید به اصلاحاتی که در خصوص حقوق خانواده در قانون مدنی صورت گرفته است و همچنین قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۲ گفته میشود . که شرایط و احکام جدیدی را در خصوص حقوق و تکالیف زوجین وضع نموده است .

قانون طلاق جدید در مورد طلاق توافقی

اگر شما بخواهید مطابق قانون جدید اقدام به طلاق توافقی کنید زن و شوهر بایستی ابتدا قبل از انجام طلاق در این خصوص با یکدیگر توافقاتی را انجام دهند و  تکلیف تمام امور مالی و غیر مالی مثل نفقه جهیزیه مهریه حضانت فرزندان نحله و اجرت المثل و موارد دیگر را مشخص نماید .بعد از اینکه زن و شوهر مذاکرات خود را در خصوص موارد مالی و غیر مالی انجام دادند و صحبت‌های لازم را با یکدیگر کردند باید به یک وکیل دادگستری رجوع کنم تا به نیابت از آنها اقدام به طلاق توافقی نمایند.

قانون طلاق جدید

در این مورد وکیل باید وکیل زوج شود. و به نیابت از زوج زن را طلاق دهد. همچنین اگر زن و مرد خواهند که وکیل بگیرند می‌توانند به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رجوع کنند و اقدام به ثبت دادخواست در خصوص طلاق توافقی نمایند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که در خصوص طلاق توافقی زن و مرد هر دو باید دادخواست طلاق را امضا نمایند. زیرا طلاق به صورت توافقی صورت گرفته است و در آن رضایت و امضای هر دو طرفه لازم است. همچنین در خصوص طلاق توافقی باید توجه داشته باشید که توافقنامه‌ای که به امضای طرفین می‌رسد نیز باید به امضای هر دو طرف برسد زیرا این توافقنامه دارای تعهداتی است که دو طرف باید آن را امضا کرده باشد تا مثمر ثمر واقع شود.

نکات مهم و بخش‌های قانون طلاق جدید

در قانون قبلی طلاق توافقی دارای تشریفات بیشتری بود از جمله اینکه شما می‌بایست حتماً به داوری رجوع می‌کردید. تا داور ابتدا به طلاق شما رسیدگی نماید. بعد از اینکه شما به داور رجوع می‌کردید می‌بایست توافقات خود را بر روی کاغذ بنویسید و یا با رجوع به دفتر اسناد رسمی توافقات خود را در آنجا مکتوب کنید و آن را به دادگاه ارائه دهید. اما در قانون جدید طلاق دیگر لازم نیست که حتماً شما به داوری رجوع کنید بلکه به صرف اینکه شما تصمیم به طلاق می‌گیرید باید درخواست خود را در دادگاه خانواده مطرح نمایید و قبل از آن جلسات مشاوره طلاق را که در ۵ یا ۷ جلسه  به مدت ۴۰ روز طول می‌کشد به اتمام برسانیم.

به صرف انجام همین مواردی که عرض شد می‌توانید طلاق را انجام دهید. در واقع قانون جدید طلاق شرایط و تشریفات طلاق را آسان‌تر کرده است اما به صورت هوشمندانه عمل کرده است و با ارائه جلسات مشاوره است که از طریق سازمان بهزیستی کل کشور برگزار می‌شود. آمار طلاق را پایین‌تر آورده است . مورد مهمی که باید دقت کنید این است که جلسات مشاوره قبل از طلاق به صورت اجباری بوده و طرفین نمی‌توانند در آن شرکت نکنند و تا زمانی که در جلسات شرکت نکنند نمی‌توانند از یکدیگر جدا شوند و دادخواست طلاق آنها ثبت نمی‌شود.

قانون طلاق جدید

بعد از اینکه در جلسات شرکت کردند باید گواهی مبنی بر گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ کنند و به دادخواست طلاق خود پیوست نمایند. همچنین در صورتی که جلسات مشاوره مثمر ثمر واقع شد و طرفین با یکدیگر صلح کردند گواهی انصراف از طلاق صادر می‌شود و پرونده آنها بایگانی می‌شود.

پس همانطور که فهمیدید مطابق قانون طلاق جدید زن و مرد حتماً باید به مرکز مشاوره خانواده رجوع کرده  اقدام پیشگیرانه‌ای را در این خصوص انجام دهند. به دلیل  بالا رفتن آمار طلاق در کشور سازمان بهزیستی کل کشور چاره اندیشی نمود و مراکز مشاوره‌ای را در سطح کشور پایه گذاری کرد تا به واسطه آن زن و مرد بتوانند قبل از تصمیم نهایی طلاق و ارائه دادگاه خانواده تمام تلاش خود را جهت بازگشت به زندگی خود انجام دهند. بسیاری از طلاق‌هایی که رخ می‌دهد به دلیل عدم مشاوره ر سازمان بهزیستی می‌باشد. معمولا وقتی که شخصی به عنوان روانشناس با زوجین صحبت می‌کند و به آنها راهکار ارائه می‌دهد امکان انصراف از طلاق بسیار بالا می‌رود.

همانگونه که گفتیم جلسات مشاوره معمولاً بین ۷ تا ۵ جلسه می‌باشد و طرفین باید حداقل طی 45 روز در این مشاوره‌ها شرکت نمایند البته اگر در روزهای اولیه مشخص شود که طرفین با یکدیگر سازش ندارند ممکن است در دومی یا سومین جلسه گواهی عدم انصراف از طلاق صادر شود و آنها به دادگاه خانواده جهت پیگیری طلاق خود ارشاد شوند.

نحوه مراجعه به مرکز مشاوره مطابق قانون جدید

در خصوص نحوه مراجعه به مرکز مشاوره خانواده مطابق قانون جدید باید به عرض شما برسانم که شما ابتدا باید به یک کافی نت رجوع کرده و با در دست داشتن کارت ملی و شناسنامه خود در سامانه تصمیم و یا سامانه مسیر بهزیستی ثبت نام کنید. در این سامانه اطلاعات خود را ذخیره می‌کنید و کارشناسان سازمان بهزیستی اطلاعات را بررسی می‌کنند و زمان مناسبی را جهت مشاوره اختصاص می‌دهند و نامه شرکت در جلسات مشاوره‌ها را به آنها می‌دهند. بعد از اینکه نوبت گیری انجام شد طرفین باید در ساعت روز مشخص و در مکانی که اعلام شده است شرط انجام امور مشاوره حاضر شود.

شیوه ثبت دادخواست در دادگاه

جهت ثبت دادخواست در دادگاه خانواده شخص متقاضی باید با در دست داشتن مدارک هویتی خود شامل شناسنامه و یا کارت ملی خود و همچنین سند عقدنامه و برگه توافقات و گواهی عدم انصراف از طلاق به دفتر خدمات قضایی محل اقامت خود رجوع نماید. و بعد از پرداختن هزینه دادرسی از آن دفتر بخواهد که مدارک خود را ثبت نماید کارمندی که در آن مرکز ارائه خدمت می‌کند باید شما را به یک عریضه نویس ارجاع دهد و آن عریضه نویس دادخواست شما را نگارش کرده و دادخواست شما مطابق قانون در دادگاه خانواده محل اقامتتان ثبت شود. 

بعد از اینکه اطلاعات شما در پایگاه الکترونیکی قوه قضاییه و دادگاه خانواده ثبت شد دیر دفتر پرونده شما را کپی گرفته و به نظر قاضی می‌رساند قاضی مطابق قانون وقتی را تنظیم می‌کند  به طرفین دعوا ابلاغ می‌نماید تا در روز مقرر در دادگاه حاضر شود و به طلاق انها رسیدگی شود.

قانون طلاق جدید

باید بدانید که مطابق قانون جدید شورای حل اختلاف این صفحه به سال ۱۴۰۲ در صورتی که در جلسه رسیدگی دادگاه قاضی دادگاه این امکان را ببیند که طرفین می‌توانند با همدیگر صلح و سازشی را انجام دهند می‌توانند برای یک بار پرونده را به شورای حل اختلاف محل اقامت زوجین ارسال دارد تا قبل از رسیدگی در دادگاه پرونده در شورای حل اختلاف جهت صلح و سازش بررسی شود در صورتی که طرفین با رجوع به شورای حل اختلاف نتواند مشکل خود را حل کنند طرفین می‌توانند با در دست داشتن دادنامه به شورای حل اختلاف به دادگاه مراجعه کرده تا دادگاه حکم طلاق را صادر نماید و النهایه طلاق را ثبت نماید.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

شخص متقاضی باید با در دست داشتن مدارک خود دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و دادخواست طلاق خود را ثبت کند و بدون ارائه مدارک امکان طلاق وجود ندارد. اما این مدارک شامل چه مدارکی میباشد : 

  1. توافقنامه : همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم طلاق توافقی باید با توافقی زوج زوجه صورت بگیرد و این توافقنامه باید در دفتر اسناد رسمی تنظیم شود و پیوست دادخواست جهت اقامه دعوا شود. 
  2. گواهی عدم انصراف از طلاقی که مرکز مشاوره سازمان بهزیستی  آن را صادر نموده است و به مهر مرکز مشاوره رسیده است.
  3. سند نکاحیه یا همان سند ازدواج و یا رونوشت آن
  4. شناسنامه و کارت ملی زوجین و یا کپی برابر با اصل آن
  5. ارائه وکالت در طلاق توسط زوجه صورتی که مطابق قانون و یا توافق چنین وکالت‌نامه‌ای به او اعطا شده
  6. گواهی پزشک مبنی بر حامله نبودن زن یا گواهی عدم بارداری زوجه

قانون جدید طلاق و مهریه

 

زن مطابق قانون و  هنگام عقد ازدواج مالک مهریه‌ای می‌شود که مرد مطابق قانون به او داده است .و زن می‌تواند حتی در صورتی که طلاق به صورت توافقی صورت بگیرد بخشی یا تمام مهریه خود را از مرد مطالبه نماید و این مورد مطابق توافق طرفین مشخص خواهد شد به طور مثال اگر مهریه زن ۱۸۰ سکه بهار ازادی باشد زن می‌تواند فقط ۲۰ یا ۸۰ سکه آن را مطالبه نماید و بقیه را به مرد اقرار نماید. معمولا در اکثر پرونده‌های طلاق توافقی زن تمام مهریه خود را به مرد می‌بخشد تا مرد حاضر شود که همسر خود را طلاق دهد.

قانون طلاق جدید

در صورتی که شما قصد دارید که از همسر خود جدا شوید سعی کنید که از یک وکیل خبره در زمینه طلاق توافقی استفاده نمایید. وکلای حقوقی موسسه عدالت گستر میزان از قوانین جدید طلاق مطلع هستند و می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند. همین الان با کلیک بر روی دکمه سبز رنگ پایین وب سایت با ما تماس بگیرید تا به شما در این زمینه کمک کنیم.

سوال دیگری که ممکن است زوجه یا زوج از ما کنند این است که طلاق توافقی چه مدت طول می‌کشد به طور کلی جلسات مشاوره سازمان بهزیستی به مدت ۴۵ روز کاری زمان می‌برد و اگر شما از یک وکیل دادگستری خبره در این زمینه استفاده کنید وکیل می‌تواند نهایتاً سه ماهه پرونده شما را به سرانجام برساند و طلاق را ثبت نماید. البته عوامل دیگری نیز بستگی دارد که در مدت زمان رسیدگی به جلسه تاثیر می‌گذارد مثل شلوغ بودن شعب دادگاه‌ها و موارد دیگر. اما به طور میانگین حداکثر زمانی که پرونده طلاق توافقی ممکن است طول بکشد سه ماه می‌باشد.

خلاصه مطلب

در قانون طلاق جدید در خصوص شرایط و احکامی که در قانون جدید و بخشنامه‌های مربوطه  صادر شده است صحبت کردیم و بیان کردیم که در بخشنامه جدید و قانون جدید طلا زوجین دیگر مثل قبل لازم نیست که به داوری ارجاع شوند بلکه لازم است که در جلسات مشاوره‌ای که سازمان بهزیستی ارائه می‌دهد شرکت کرده و  بعد از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق طلاق خود را ثبت نمایند. همچنین شخص متقاضی باید مدارک لازم را به دادخواست خود پیوست کند و آن را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت ارسال دادخواست به دادگاه خانواده ارائه دهد.پایان .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل