شرایط گرفتن بچه از پرورشگاه (+قوانین جدید ❤️)

5/5 - (3 امتیاز)

در مقاله شرایط گرفتن بچه از پرورشگاه برای شما توضیح می‌دهیم که در صورتی که عقیم یا نابارور هستید در چه صورت می‌توانید اقدام به آوردن بچه از پرورشگاه کنید. برخی از زوجین به دلیل ناباروری نمی‌توانند صاحب فرزند شوند . در این صورت می‌توانند اقدام به آوردن یک فرزند مطابق قانون سرپرستی نمایند. اگر شما جهت گرفتن فرزند از سازمان بهزیستی از یک وکیل استفاده کنید زودتر به نتیجه می‌رسید. یک وکیل از قوانین سرپرستی و قوانین مربوط به حقوق مدنی در این زمینه آگاهی کامل دارد و در این مسیر به مشکلی بر نمی‌خورید.

جهت گرفتن وکیل برای سرپرستی با وکیل تهران(09127014229)🥇وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید.

این نهاد ویژه افرادی است که به هیچ عنوان پدر یا مادری ندارند و در سازمان بهزیستی یا ارگان های مشابه هستند و  شخصی از اقوام یا اقارب او نیز وجود ندارد که از او سرپرستی نمایند در این صورت شخص ثالثی می‌تواند سرپرستی این کودک را بر عهده بگیرد.

مطابق قانون سرپرستی فرزند خواندگی رابطه حقوقی است که درآن کودک تحت سرپرستی پدر یا مادر خود نمی‌باشد و هیچ شخصی که با او رابطه خونی دارد سرپرستی نمی‌کند به همین دلیل سرپرستی او را به شخص یا اشخاص دارای صلاحیت می‌سپارند که به این مورد سرپرستی گفته می‌شود. گاهی ممکن است فرزندی به دلایل مختلف از جمله فوت والدین در سانحه تصادفی یا موارد دیگر پدر و مادر طبیعی خود را از دست داده باشد. گاهی نیز ممکن است پدر یا مادر به دلیل ارتکاب جرم یا جرایمی در زندان باشد و امکان سرپرستی فرزند خود را نداشته باشند.

شرایط گرفتن بچه از پرورشگاه

همچنین گاهی نیز ممکن است پدر و مادر به دلایل غیرقانونی فرزند خود را رها کرده باشند .در این صورت کودک نیاز به سرپرستی دارد که مطابق قانون سرپرستی شخصی که خواهان دریافت سرپرستی است می‌تواند طبق قوانینی که در جمهوری اسلامی وجود دارد و طبق شرایط موجود در این قوانین مراحل و تشریفات سرپرستی را طی کند و سرپرستی طبق اطفالی را بر عهده بگیرد. در ادامه در خصوص شرایط و مواردی که جود دارد توضیح می‌دهیم.

فرزندخواندگی و احکام آن در قوانین

علاوه بر قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده که به صورت پراکنده و ضمنی اشاره‌ای به حضانت کرده است و همچنین قانون حمایت از خانواده که صدور حکم سرپرستی را در صلاحیت دادگاه خانواده دانسته است قانونی تحت عنوان قانون سر پرستی وجود دارد که احکام شرایط سرپرستی را توضیح داده است .برای قانون شرایطی آمده است که افراد صالح به سرپرستی می‌باید طی کنند و از دادگاه حکم سرپرستی را بگیرند بر اساس قانون سرپرستی در ایران شخص سرپرست باید دارای شرایطی باشد که در این قانون آمده است و باید این شرایط دادگاه احراز شود.

موردی که در این قانون آمده است این است که پدر و مادر به صورت ازدواج قانونی با یکدیگر ازدواج کرده باشند و حداقل ۵ سال از ازدواج قانونی و شرعی آنها گذشته باشد و در این مدت صاحب فرزندی نشده باشد .البته اینکه می‌گوییم صاحب فرزندی نشده باشد اید مطابق دلایل پزشکی احراز شود که صاحب فرزندی نشده‌اند. دادگاه در این مورد از پزشک مورد اعتماد خود استعلام خواهد گرفت. پس اگر پدر و مادر از لحاظ پزشکی قانونی در آوردن فرزند مشکلی نداشته باشد و فقط خودشان نخواستند که فرزند بیاورند در این صورت نمی‌توانند سرپرستی فرزندی را عهده بگیرند.

مطابق قانون فرزند خواندگی به طور کلی والدینی که به صورت قانونی با همدیگر ازدواج کرده اند و صاحب فرزندی نمی‌شوند و ۵ سال از ازدواج آنها گذشته است می‌توانند اقدام به فرزندآوری و فرزند پذیری از اداره بهزیستی کنند . اما در این قانون افرادی نیز وجود دارند که دارای یک فرزند می‌باشد اما به هر علتی نمی‌توان ازان  فرزند بعدی شود. این افراد نیز مطابق قانون می‌توانند در اولویت بعدی قرار بگیرند و فرزند خوانده‌ای را به فرزند خواندگی قبول کند.

در اولویت سوم معمولاً دخترانی وجود دارد که مجرد هستند ولی شرایط و موقعیت اجتماعی بسیار خوبی دارند اما به هر علت نتوانستند ازدواج نمایند.در این صورت این افراد نیز می‌توانند اقدام به اوردن فرزند از پرورشگاه کنند.

اگر به هر دلیلی زن یا دختری اقدام به اوردن فرزندخوانده نمود شناسنامه طفلی که به عنوان فرزند خوانده قبول شده است اصلاح می‌شود نام خانوادگی پدر خوانده یا مادر خوانده به وی تعلق میگیرد.دلیل این امر این است که اگر فرزند خوانده بزرگ شود برای او تاثیرات روانی نگذارد. باعث مشکلات روانی در وجود او ایجاد شود بلکه کودک فکر کند که پدر و مادر واقعی او درخوانده یا مادرخوانده او می‌باشد.

قوانین جدید گرفتن بچه از پرورشگاه 

شرایط گرفتن بچه از پرورشگاه

در هیچ کجای فقه اسلامی و همچنین قانون مدنی ما که برگرفته شده است جواهرالکلام و فقه شیعه و امامیه هست فرزند خواندگی به طور صریح و اشکار به رسمیت شناخته نشده است .اما در قوانین جمهوری اسلامی ایران قانون خاصی تحت عنوان قانون سرپرستی به تصویب رسیده است که در آن شرایط احکامی تصویب شده است که شخص می‌تواند طی شرایطی که آن قانون مشخص کرده است و با انجام تشریفاتی قانونی در دادگاه خانواده اقدام به فرزند خواندگی یک کودک نماید. در قانون احکامی برای فرزندان بی‌سرپرست یا بد سرپرست مشخص شده‌ است.

یکی از این قوانین قانون حمایت از خانواده سال ۱۳۹۱ می‌باشد که به طور صریح صدور فرزند خواندگی را در صلاحیت دادگاه خانواده محل اقامت طفل قرارداده است و به این نهاد چهره مشروع بخشیده است. فرزندخواندگی نهادی جدید در قانون  می‌باشد که قانونگذار از آن حمایت کرده است و شرایط احکام آن را به وضوح در قانون مشخص کرده است. همانطور که  میدانید مطابق تحقیقاتی که جامعه شناسان و روانشناسان انجام داده اند اگر کودکی از ابتدای زندگی خود بد سرپرست یا بی‌ سرپرست باشه آثار روانی مخربی را در پی دارد . از همین روی قانونگذار با تصویب قانون سرپرستی سعی در کاهش آسیب‌های ناشی از این وارد کرده است.

همانطور که گفتیم تنها زن و شوهری اقدام به پذیرش کودک بی‌سرپرست یا بد سرپرست کند که شرایطی را برای دادگاه به اثبات برساند . از جمله اینکه باید سند نکاحیه خود را که بیانگر عقد ازدواج آنها به صورت قانونی شرعی است را به دادگاه ارائه دهند همچنین از تاریخ عقد که در سند نکاحیه آمده است باید ۵ سال تمام شمسی گذشته باشد و یکی از زوجین بیش از ۳۰ سال سن داشته باشد. همچنین قانون سرپرستی سن ۳۰ سال را برای یکی از زوجین الزامی دانسته است .باید بدانیم که زوجین تنها زمانی از شرط ۵ سال معاف هستند که مطابق نظریه پزشکی قانونی آنها دیگر نتوانند هیچ زمان صاحب فرزندی شوند که در این صورت شرط ۵ ساله از بین می‌رود و از این شرط معاف میشوند.

اگر شما قصد پذیرفتین شخص یا اشخاصی را دارید می‌بایست ابتدا به موسسه مربوطه مثلاً موسسه شیرخوارگان یا بهزیستی درخواست دهید تا ابتدا مسئولان این سازمان‌ها به درخواست شما رسیدگی کنند . بعد از اینکه درخواست شما در کمیته‌ها کارگروه ها مورد بررسی قرار گرفت به طور رسمی به درخواست شما پاسخ میدهند. 

همانگونه که گفتیم در صدور حکم سرپرستی افراد زیر به ترتیب در اولویت قرار دارند:

  1. زوجینی که ۵ سال از ازدواج آنها می‌گذرد و هنوز صاحب اولادی نشده اند 
  2. زن و شوهری که با یکدیگر ازدواج کرده اند و صاحب فرزندی هم هستند اما صاحب فرزند دیگری نمی‌شود
  3. دختر مجردی که از شرایط اقتصادی و اجتماعی خوبی برخوردار است و بیش از 30  سال سن دارد اما به هر علت نتوانسته ازدواج کند.

پس زمانی که سازمان مربوطه در حال بررسی صلاحیت شما و درخواست اولیه شما در خصوص فرزند خواندگی است حتما مواردی که بیان شد را مورد بررسی قرار میدهد و اولیت ها را چک میکند . و به افرادی که در اولویت 1 و 2 هستند توجه بیشتری میشود.

قبل از سال ۱۳۹۲ شما تنها می‌توانستید فرزندخواندگی فرزندی را قبول کنید که بی سرپرست است و سرپرسی ندارد اما به دلیل اینکه گاهی مواقع نیز وجود دارد که شخص علی رغم داشتن سرپرست نمی‌تواند زندگی خوب و مطلوبی داشته باشد و بد سرپرست است به طور مثال پدر یا مادر او معتاد و یا دارای فساد اخلاقی می‌باشد به همین دلیل در سال ۱۳۹۲ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که کودکان بد سرپرست نیز به لیست اضافه شدند و عملا میتوان سرپرستی انها را نیز طبق شرایط و قوانین و به شرط رعایت تشریفات با حکم دادگاه اخذ نمود.سوال دیگری که بسیاری از افراد از ما می‌پرسند این است که فرزند خوانده از پدر و مادر خود یعنی پدرخوانده یا مادرخوانده خود ارثی می‌ برند یا خیر ؟

در خصوص پاسخ به این سوال باید گفت که فرزند خوانده به هیچ عنوان ارثی از پدرخوانده یا مادرخوانده خود نمی‌ برد فقط اگر مطابق قانون پدرخوانده یا مادرخوانده یک سوم اموال خود را به نفع او وصیت کرده باشد می‌تواند از آن یک سوم منتفع شود دلیل آن هم این است که در قانون مدنی ما  موجبات بردن ارث دو چیز است که یا سبب است و یا نسب و شخص فقط به همین دو دلیل ارث میبرد و از راه دیگری نمتوان ارث برد. البته اگر پدرخوانده یا مادرخوانده بخواهند میتوانند در زمان حیات خود اموالی را به نفع فرزند خوانده انتقال دهند یا به او هدیه کنند .

وکیل برای فرزندخواندگی 

در صورتی که شما موفق به گرفتن حکم فرزند خواندگی شده‌اید و فرزندی را به فرزند خواندگی گرفته‌اید می‌توانید برای او اقدام به اخذ شناسنامه جدید با فامیل خودتان بکنید. در این صورت باید حکم دادگاه را به علاوه مدارک شناسایی زوجین  به اداره احوال محل اقامت خود بروید.

البته گاهی ممکن است احوال به صرف درخواست شما به درخواست شما تن ندهد و لازم باشد که شما ر دادگاه‌های دادگستری اقدام به طرح دعوا و الزام اداره ثبت احوال به صدور شناسنامه نمایید که در این صورت حتما باید از یک وکیل دادگستری پایه یک و کار کشته در این زمینه استفاده کنید تا بتواند به شما کمک کند . وکلای موسسه عدالت گستر میزان در این زمینه تجربه های زیادی دارند و میتوانند در طرح دعوی علیه اداره ثبت احوال و گرفتن شناسنامه با فامیلی شما برای فرزند خوانده اقدام کنند .پس همین الان با کلیک بر روی دکمه سبز رنگ پایین وبسایت با وکلای موسسه ما در ارتباط باشید. تا به شما در این زمینه کمک کنند.

اگر شما می‌خواهید نگهداری کودک بی‌سرپرست یا بد سرپرستی را بر عهده بگیرید به سازمان بهزیستی محل اقامت خود مراجعه نمایید بعد از مراجعه به آنجا فرم مخصوص را پر کنید و تحویل مسئول مربوطه بدهید تا شرایط شما در کمیسیون بررسی شود .

بعد از اینکه تقاضای شما در کمیسیون اداره بهزیستی مورد بررسی قرار گرفت به صورتی که فرد متقاضی شرایط موجود در قانون حمایت از خانواده را داشته باشد درخواست او را مورد تصویب قرار می‌دهد و درخواست او را ضمیمه پرونده می‌کند  به دادگاه خانواده محل اقامت آنها ارجاع می‌دهد. شخص متقاضی باید به دادگاه محل مراجعه کرده تا در روز جلسه دادرسی دادگاه نیز شرایط او را مطابق قانون سرپرستی بررسی و احراز کند النهایه در صورتی که مطابق قانون سرپرستی و همچنین کمیسیون بهزیستی شخص دارای صلاحیت سرپرستی باشد. 

در ادامه دادگاه خانواده حکمی را راجع به سرپرستی صادر و به پدر خوانده یا مادرخوانده ابلاغ میکند . و همچنین رونوشتی از حکم به اداره ثبت احوال و اداره بهزیستی جهت درج در پرونده سرپرستی ارسال میشود .  همانطور که گفتیم یک نسخه از حکم به اداره ثبت احوال ارسال می‌شود به اداره ثبت احوال مکلف است که آن نام و نام خانوادگی فرزند را نام خانوادگی پدر خوانده یا مادرخوانده را قرار داده و شناسانامه جدید صادر نماید . طبق ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست مصوب سال ۱۳۹۲ بعد از اینکه نام خانوادگی والدین به فرزند خوانده اختصاص داده شد در قسمت توضیحات شناسنامه وی نیز نام پدر و مادر اصلی وی و نام پدر خانوده و مادر خوانده درج میشود .

ماده۲۲ـ پس از صدور حکم قطعی سرپرستی، مفاد حکم از سوی دادگاه به اداره ثبت احوال و اداره بهزیستی مربوط ابلاغ می شود. اداره ثبت احوال مکلف است نام و نام خانوادگی کودک یا نوجوان تحت سرپرستی و همچنین مفاد حکم سرپرستی را در اسناد سجلی و شناسنامه سرپرست یا زوجین سرپرست وارد کند. همچنین اداره ثبت احوال مکلف است شناسنامه جدیدی برای کودک یا نوجوان تحت سرپرستی با درج نام و نام خانوادگی سرپرست یا زوجین سرپرست صادر و در قسمت توضیحات مفاد حکم سرپرستی و نام و نام خانوادگی والدین واقعی وی را در صورت مشخص بودن، قید نماید. تبصره۱ـ اداره ثبت احوال مکلف است سوابق هویت و نسبت واقعی طفل را در پرونده وی حفظ نماید.

حضانت فرزند خوانده بعد از طلاق پدر خوانده و مادرخوانده 

اگر به هر علتی پدرخوانده یا مادرخوانده از یکدیگر طلاق گرفتند بحث حضانت فرزند خوانده پیش می آید . حضانت فرزند خوانده به چه شکل است و چه احکامی دارد ؟ آیا تابع همان احکام کلی در خصوص حضانت در قانون مدنی می‌باشد؟ و یا احکام خاص خود را دارد؟ باید به خدمتتان عرض کنم که در خصوص فرزند خوانده نیز دقیقاً به همان شکل می‌باشد که در قانون مدنی راجع به فرزند طبیعی والدین توضیح داده شده است. بدین صورت که حضانت از فرزند خوانده تا هفت سالگی با مادر وی می‌باشد.

منظور از مادر همان مادرخوانده می‌باشد. و بعد از آن نیز با پدرخوانده وی می‌باشد و این مورد تا سن بلوغ ادامه دارد بعد از سن بلوغ نیز موضوع حضانت از بین می‌رود و تحت شرایطی بحث قیمومیت پیش می‌آید .البته دادگاه به صورت کلی مصلحت و شرایط اوضاع احوال طفل را در نظر می‌گیرد و مطابق آن نسبت به حضانت طفل اقدام می‌نماید پس اگر مادر به هر دلیل صلاحیت حضانت فرزند را نداشته باشد باید حضانت آن را به پدرخوامده وی سپرد. به طور مثال حالتی را فرض کنید که مادرخوانده به دلیل اعتیاد یا فساد و فحشا و یا اشتغال به شغلی که با حضانت منافات دارد و به دلیل مشغله زیاد توانایی حضانت فرزند خود را ندارد .

در این صورت دادگاه حتی قبل از ۷ سالگی نیز حضانت آن را به مادر نمی‌دهد. و حضانت آن را از مادر سلب و به پدرخوانده واگذار می‌کند. حتی گاهی پیش می‌آید که نه مادرخوانده و نه پدرخوانده صلاحیت حضانت را ندارند که در این صورت یا حکم سرپرستی را دادگاه فسخ و لغو می‌کند و یا حضانت از طفل را به شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر می‌سپارد .در صورتی که  پدرخوانده و مادرخوانده از یکدیگر طلاق بگیرند اگر فرزند دختر باشد اولویت حضانت را به مادرخوانده می‌دهند زیرا با طفل تحت سرپرست همجنس می‌باشد و مصلحت این گونه ایجاب می‌کند که مصلحت آن را به مادرخوانده اعطا کند. 

خلاصه مطلب

در مقاله شرایط گرفتن بچه از پرورشگاه در خصوص شرایطی با شما صحبت کردیم که شما بتوانید در صورتی که صاحب اولاد یا فرزندی نمی‌شوید از موسسات و ارگان‌های متولی مربوطه درخواست تقاضای حضانت و سرپرستی نمایید این سازمان‌ها بعد از اینکه شرایط شخص متقاضی را مطابق قانون سرپرستی و قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی بررسی نمودند اگر صلاح دیدند درخواست او را در کمیسیون تایید می‌کنند و برای ادامه فرایند به دادگاه خانواده ارسال می‌کنند در صورتی که دادگاه خانواده نیز این امر را  تایید نماید مطابق حکمی که از دادگاه خانواده صادر می‌شود. و سرپرستی طفل بی‌سرپرست یا بد سرپرست را به شخص متقاضی می‌دهند. البته دادگاه در هر زمان می‌تواند حکم سرپرستی را مطابق شرایط فسخ یا لغو کند. اگر شما قصد گرفتن فرزند از پرورشگاه را دارید همین الان با کلیک بر روی دکمه سبز رنگ پایین وب سایت با وکلای ما تماس بگیرید تا در این زمینه به شما کمک کند

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل