حکم رابطه نامشروع (شرایط اثبات – مجازات ❤️)
حکم رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی ایران آمده است. رابطه نامشروع شرعاً و قانوناً در ایران ممنوع بوده و دارای مجازات کیفری میباشد.سالانه پروندههای بیشماری در خصوص رابطه نامشروع در دادسراها و دادگاههای ما طرح میشود. وکیل دادگستری باید با بررسی و دقت کافی پروندههای منافی عفت و نامشروع را بررسی نماید.
اولین و بهترین راه در خصوص پروندههای رابطه نامشروع کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک دادگستری در این خصوص میباشد. وکیل با تجربهای که در این خصوص دارد میتواند پرونده را به صورت کامل بررسی کرده و راهکارهایی را که در قانون برای اثبات جرم رابطه نامشروع و یا اثبات بیگناهی در پرونده نامشروع لازم است را به شما بگوید.در صورتی که در تهران زندگی میکنید و به دنبال وکیل در حوزه روابط نامشروع هستید میتوانید با کلیک بر روی دکمه سبز رنگ پایین وب سایت با یکی از وکلای خبره ما در این خصوص تماس بگیرید.
حکم رابطه نامشروع
حکم رابطه نامشروع در قانون 99 ضربه شلاق تعزیری میباشد . مگر اینکه رابطه نامشروع از نوع زنا باشد که در این صورت اگر طرفین مجرد باشند حکم انها 100 ضربه شلاق است و اگر متاهل باشند حکم آنها اعدام یا سنگسار است .
رابطه نامشروع و زنا چه تفاوتی با همدیگر دارند
در خصوص تعریف رابطه نامشروع باید بگوییم که اگر نوع رابطهای بین یک زن و مرد که از لحاظ قانونی و شرعی با یکدیگر محرم نبوده کمتر از زنا باشد به ان رابطه نامشروع میگویند. به طور مثال عمل بغل کردن و یا بوسیدن از موارد و مصادیق رابطه نامشروع حساب میشود. اما زنا نیز به حساب نمیآید به این دلیل که رابطه جنسی کامل نیست. اما در خصوص زنا باید بدانید که زنا زمانی اتفاق میافتد که زن و مرد یا پسر دختر نامحرم و غریبه بدون هیچ گونه علقه زوجیت اقدام به ارتباط جنسی کامل نمایند . این ارتباط زمانی به وجود میآید که آلت تناسلی مرد تا اندازه ختنهگاه در واژن یا مقعد یک زن فرو رود به این عمل زنا گفته میشود و هرچه یر از این مورد بود رابطه نامشروع تلقی میشود.
تفاوت دیگری که بین رابطه نامشروع و زنا وجود دارد این است که هر دوی آنها مجازات دارند اما مجازات زنا ۱۰۰ ضربه شلاق است و رابطه نامشروع ۹۹ زهرا شلاق است. همچنین باید بدانید که جرمی که در خصوص رابطه نامشروع جود دارد یک جرم تعزیری میباشد اما در خصوص زنا یک جرم حدی است تفاوت حد و تاثیر نیز این است که حد مجازاتی است که در قرآن کریم و شرع مقدس آمده است و خداوند مجازات برای آن تعیین کرده است. در مورد جرایم حدی از آنجایی که شارع مقدس اسلام در خصوص آنها تعیین مجازات کرده است به هیچ عنوان مجازات قابل تبدیل و یا تخفیف یا تبدیل به جایگزین حبس نمیباشد.
فقط میتوان آن را از طریق توبه ساقط کرد. پس جرم زنا تنها قابل توبه است و از طرق دیگر مثل تخفیف یا تبدیل قابل کاهش نیست. اما در خصوص جرایم تعزیری مثل رابطه نامشروع از آنجا که حکم شارع مقدس نبوده و مجلس شورای اسلامی و حاکمیت آن را تحصیل کرده است ک تعزیر محسوب میشود و قابل تبدیل و تخفیف و کاهش مجازات میباشد.
زنا و رابطه نامشروع در قانون انواع مختلفی دارد که هر کدام شرایط و احکام خود را دارد با یکدیگر متفاوت است در ادامه در خصوص انواع زنا در قانون با یکدیگر صحبت میکنیم :
- زنای محصنه: در صورتی که زن یا مرد شوهرداری با زن یا مرد شوهردار یا مجردی اقدام به نماید این زنا محصنه حساب میشود. مجازات این نوع زنا برای زن سنگسار میباشد و در صورتی که نتوان حکم سنگسار را اجرا کرد اعدام جاری میشود. در خصوص مرد نیز حکم او اعدام میباشد. یکی از حدودی که در قانون مجازات سلب حیات و اعدام برای آن در نظر گرفته شده از زنان محصنه میباشد. مرجع رسیدگی به ان دادگاه کیفری یک میباشد .
- زنای غیر محصنه: اما در صورتی که زنا با شخص مجرد باشد زنای غیر محصنه است و مجازات آن تنها ۱۰۰ ضربه شلاق است و اعلام ندارد. مرجع رسیدگی به ان دادگاه کیفری 2 میباشد .
- زنای به عنف: در صورتی که زنا با زور باشد یعنی به آن زنای به عنف گفته میشود که بدون رضایت قابل انجام میشود که مجازات ان مانند زنای محصنه اعدام است و شخص در دادگاه کیفری یک به اعدام محکوم میشود .
تمام انواع مختلف زنا رایم مراجعه فرد محسوب میشود و به صورت غیر علنی لسه دادرسی آنها برگزار میشود.
حکم زنای غیر محصنه و رابطه نامشروع
انواع مختلفی از مصادیق رابطه نامشروع وجود دارد که در قانون برای همه آنها یک مجازات در نظر گرفته شده است و مجازات ۹۹ ضربه شلاق تغذیری میباشد. اگر دو طرف با رضایت یکدیگر اقدام به زنا نمایند مجازات آنها همان شلاق میباشد البته در صورتی که آنها مجرد باشند و در صورتی که متاهل باشند حکم آنها اعدام است. از شرایط دیگری که شخص باید داشته باشد تا به زنای رابطه نامشروع محکوم شود این است که شخص باید عاقل باشد یعنی مجنون نباشد و خوب از بد را تشخیص بدهد. زیرا شخص مجنون مسئولیت کیفری ندارد و نمیتواند خوب از بد را تشخیص دهد و قانون شخصیت مجنون را از مسئولیت کیفری معاف دانسته است .
شرط دیگری که وجود دارد این است که مرتکب در حین انجام عمل باید شخصی بالغ باشد و به سن بلوغ شرعی که ۱۵ سال قمری برای پسران و ۹ سال تمام قمری برای دختران است رسیده باشد تا بتوان او را از لحاظ کیفری مسئول دانست. در صورتی که خواهید این موضوعها را در دادگاه کیفری ۲ و یا یک مطرح نمایید و آن را اثبات کنید باید ادله قوی و شواهد در دست داشته باشید تا دعوای شما به مشکل برخواهد. در بحث رابطه نامشروع قاضی میتواند از ۱ تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری را بر مرتکب اعمال نماید اما در بحث حدود زنا قاضی فقط میتواند ۱۰۰ ضربه شلاق را بعد از اثبات برای مرتکب مقرر دارد و نمیتوانند مقدار آن را کم و یا زیاد کند.
مجازات زنا یا رابطه نامشروع به عنف
قبل از اینکه در خصوص مجازات زنا یا رابطه نامشروع دوم صحبت کنیم باید کمی در خصوص کلمه اون صحبت کنیم و بگوییم که منظورعنف چیست؟ اون عبارت است از هرگونه اعمال خشونت و یا زور به برقراری رابطه نامشروع با شخصی که به انجام آن عمل هیچگونه رضایت قلبی ندارد. همچنین ممکن است شخص متجاوز را انجام دهد که در حکم اون و یا به زور باشد به طور مثال اگر شخص متجاوز قربانی را با استفاده از مواد بیهوش کننده بیهوش کند و با او رابطه جنسی برقرار کند در حکم عنف است و متجاوز به اعدام محکوم میشود .
همچنین مطابق قانون اگر شخص متجاوز با کودکی و یا شخصی که سن آن را کمتر از ۷ سال است اقدام رابطه جنسی نماید به این دلیل که آن کودک قدرت تشخیص خوب از بد را ندارد جازات شخص متجاوز اعدام میباشد.
حکم قانونی رابطه با زن شوهردار
مطابق اصول اخلاقی و حتی مطابق قانون وقتی دو نفر نسبت به یکدیگر حرم میشوند و با یکدیگر عقد ازدواج منعقد میکنند میبایست به یکدیگر وفادار باشند و اخلاق را زیر پا نگذارد. اگر شخصی اقدام به خیانت کند علاوه بر اینکه از لحاظ شرعی یک گناه انجام داده است از لحاظ اخلاقی نیز قابل نکوهش میباشد. و از لحاظ قانونی نیز مرتکب جرم شده است و حکم او اعدام است .
در صورتی که شخص خیانتکار عمل زنا را انجام داده باشد متاهل باشد حکم او اعدام میباشد. و در صورتی که مجرد باشد حکم 100 شلاق حدی میباشد. و در صورتی که صرفاً رابطه نامشروع باشد چه متاهل باشد و چه مجرد باشد حکم او بین ۱ تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری است .
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که مجازات برای دو طرف اجرا میشود علت آن هم این است که زنا یا رابطه نامشروع همیشه دو طرفه انجام میشود و نیاز به دو شخص داره به همین علت همیشه دو متهم و یا مجرم وجود دارد که این عمل را انجام دادهاند البته اگر یکی از طرفین شرایط محصولات کیفری را نداشته باشد و از مسئولیت معاف میشود به طور مثال اگر یکی از طرفین مجنون باشد و یا دارای عقل نباشد و یا به سن بلوغ نرسیده باشد و موقعیت کار را درک نکند از مسئولیت معاف است و تنها طرف مجازات میشود که شرایط مسئولیت کیفری را دارد یعنی عاقل واله یباشد.
نحوه اثبات زنای رابطه نامشروع
در خصوص نحوه اثبات زنا باید بدانید که شیوه اثبات آن در اقانون به صورتی بیان شده است و فقط میتوان آن را با شهادت دو مرد عادل و بالغ که به صورت عملی آن را دیده باشند اثبات نمود.پس اگر شد عاقل و یا بالغ نباشند و یا به صورت عملی آن موضوع را ندیده باشند که هیچ عنوان شهادت آنها پذیرفته نمیشود.همچنین شهود باید در نحوه شهادت دادن با یکدیگر تعارضی نداشته باشند و حرف آنها کاملا با یکدیگر منطبق باشد . راه دیگری که میتوان با استفاده از آن زنا را ثابت نمود اقرار شخص مرتکب میباشد. در خصوص زنا چه زنا ساده باشد چه به عنف و اکره باید بدانید با شهادت شهود و اقرار اثبات میشود .
در خصوص حکم سنگسار حتماً باید چهار شاهد مرد به این مورد شهادت بدهند تا طرفین سنگسار شوند . در غیر این صورت یعنی در صورتی که تعداد شهود کمتر از ۴ نفر باشد و یا طرف اقدام به اقرار نماید حکم آنها ۱۰۰ ضربه شلاق حدی است. .
مجازات رابطه نامشروع در اتوموبیل (ماشین)
گاهی ممکن طرفین رابطه نامشروع را در یک ماشین انجام داده باشند در قانون مجازات اسلامی در خصوص مکانی که طرفین در ان عمل زنا یا رابطه نامشروع را انجام داده اند بحثی نشده است و در این خصوص تفاوتی وجود ندارد یعنی چه طریفین در یک مکان عادی اقدام انجام این کار کرده باشد و چه در یک مکان مقدس مثل یک مسجد و منظومه کار کرده باشد تفاوتی وجود ندارد و در هر حال حکم آنها مطابق قانون یعنی ماده ۶۳۷ قان قانونون مجازات اسلامی 99 ضربه شلاق است و اگر زنا باشد 100 ضربه شلاق است .
دلایلی اثبات زنا یا رابطه نامشروع
همانطور که میدانید شما نمیتوانید قاضی ادعای خودتان باشید و در صورتی که ادعای را در مرجع قضایی طرح میکنید باید دلیلی برای اثبات آن ارائه دهید. در خصوص رابطه نامشروع زنا نیز همین قاعده جاری و ساری میباشد و شما باید حتماً دلیل و مدرکی را ارائه. دهید مطابق قانون دلایل اثبات زنا یا رابطه نامشروع عبارتند از :
- اقرار یکی از طرفین به ارتکاب آن دو
- علم قاضی که ممکن است با استفاده از مستندات موجود در پرونده ثابت شود
- مدارک و شواهد دیگر مانند فیلم و یا عکس و یا صوت
- پیامکهای رد و بدل شده میان طرف.
- شهادت ۴ مرد عادل
- شهادت سه مرد عادل با دو زن
تبدیل مجازات رابطه نامشروع به پول
گاهی ممکن است قاضی مجازات شلاق شما را که ۹۹ ضربه شلاق است را به پول تبدیل نماید در این صورت شما میتوانید ۹۹ ضربه شلاق خود را به اصطلاح عرف بخرید. اما باید بدانید که کلمه خریدن کلمه درستی نیست در واقع در اینجا قاضی مجازات شما را تبدیل به جزای نقدی به نفع دولت مینماید. یکی از نهادهایی که در قانون وجود دارد نهاد جایگزین حبس میباشد که در آن قاضی اجازه میدهد که در صورتی که شرایط مهیا باشد جرم مجرم را بعد از اثبات آن به نوع دیگری از مجازات تبدیل نماید.
به دلیل مشکلاتی که حبسهای بلند مدت دارند و یا ممکن است تاثیراتی که شلاق و موارد دیگر داشته باشد قاضی میتواند مجازات جایگزینی را برای وی در نظر بگیرد. به طور مثال اگر شخصی به 3 ماه حبس محکوم شود ممکن است این حبس اثراتی را بر روی خانواده او بگذارد مثلاً باعث فروپاشی اقتصادی خانواده او بشود زیرا مرد نان آور خانواده است به همین دلیل به قاضی اجازه داده شده است که در برخی از جرایم خاص آن را به مجازات دیگری تبدیل نماید تا شخص حبس نشود و از حبس آن جلوگیری شود. در خصوص شلاق تعزیری نیز در بحث رابطه نامشروع قاضی میتواند آن را به جزای نقدی تبدیل نماید. اما در بحث زنا از آنجا که یک مجازات حدی میباشد امکان تبدیل آن وجود ندارد.
خلاصه مطلب
در مقاله حکم رابطه نامشروع تخصیص شرایط احکامی که در قانون برای جرم رابطه نامشروع وجود دارد صحبت کردیم گفتیم که تفاوت رابطه نامشروع با زنا چه میباشد و همچنین دلایلی میتواند رابطه نامشروع را ثابت نماید .در خصوص شهادت شهود و میزان آن در قانون و همچنین اقرار صحبت کردیم و دلایل دیگر مانند فیلم عکس و صوت را که میتواند در اثبات آن نقش ایفا کند صحبت کرده. همچنین در خصوص مجازات جایگزین حبس و تبدیل شلاق به جزای نقدی صحبت کردیم و گفتیم که مجازات های تعزیری در قانون ما قابل تبدیل به مجازاتی از نوع دیگر میباشد. اگر به دنبال یک وکیل در خصوص رابطه نامشروع هستی میتوانی با کلیک کردن بر روی دکمه سبز رنگ پایین وب سایت همین الان با وکلای ما تماس بگیرید تا شما را در این خصوص راهنمایی نمایند و یک جلسه مشاوره رایگان برای شما برگزار نماید.