طلاق توافقی چقدر طول میکشد ؟(5 تا 30 روزه ! +ترفند ❤️)
در مقاله طلاق توافقی چقدر طول میکشد ؟ در خصوص مدت زمانی که طلاق توافقی زمان میبرد صحبت میکنیم.مدت زمان طلاق توافقی چیزی بین ۵ تا 30 روز میباشد .بعد از اینکه شما دادخواست طلاق خود را در دادگاه خانواده مطرح کردید.معمولا چیزی میان 5 تا ۱۰ روز طول میکشد تا دادخواست طلاق شما به یکی از شعب آن مجتمع قضایی ارسال شود و به اصطلاح تعیین شعبه شود.بعد از آن نیز جلسه دادرسی مطابق وقتی که توسط قاضی اعلام میکند شخص میشود.همیشه در بحث شکایتهای حقوقی و کیفری زمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
طلاق توافقی چقدر طول میکشد ؟
طلاق توافقی بین 5 تا 30 روز کاری طول میکشد. البته مدت طلاق توافقی تخمینی میباشد و ممکن است در یک دادگاه کمتر و در یکی بیشتر باشد. اما میانگین مدت زمان آن همان 20 روز است . و گاهی متیواند کمتر از یک هفته هم باشد.
گاهی از موارد نکاتی وجود دارد که اگر شما آنها را بدانید میتوانید به صورت هوشمندانه اقدام به طرح دعوا کنید.و از قبل موارد را پیشبینی کنید تا به دعوای شما زودتر رسیدگی شود. در ادامه شیوه اقامه دعوا به نحوی که زودترین بازدهی را داشته باشد برای شما توضیح میدهیم. پس با ما همراه باشید.
یکی از سریعترین روشهایی که برای جدایی وجود دارد و زوجین معمولاً از آن استفاده میکنند بحث طلاق توافقی میباشد که همانگونه که از اسمش پیداست طرفین از قبل توافقاتی را راجع به مسائل مالی و غیرمالی خود میکنند. در طلاق توافقی معمولاً طرفین طی مذاکراتی که با یکدیگر انجام میدهند تکلیف مهریه -نفقه- اجرت المثل -نحله -حضانت فرزندان ملاقات فرزندان و موارد مرتبط را مشخص میکند و مطابق قراردادی که با یکدیگر منعقد میکنند آنها را تایید و تصویب میکند.
آن قرارداد به امضای هم زن و هم مرد میرسد و به شکل یک توافقنامه رسمی در میآید این توافق در دفاتر اسناد رسمی محل اقامت زوجین انجام میشود. زن و مردی که قصد دارند از یکدیگر جدا شوند باید با یکدیگر به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند و این توافقات را در حضور سردفتر اسناد رسمی منعقد نمایند .
سردفتر اسناد رسمی نیز مکلف است که مفاد توافقات را برای طرفین شرح دهد و آنها را متوجه مفاد قرارداد نماید در غیر این صورت مرتکب تخلف انتظامی شدن است. به دلیل اینکه طرفین در قرارداد طلاق توافقی در خصوص تمام موارد مالی و غیر مالی توافق نمودهاند این توافق آنها معتبر بوده و دیگر نیازی نیست که قاضی دادگاه در خصوص هر کدام از آنها رای جداگانهای صادر کند. به همین دلیل است که مدت زمان طلاق توافقی نسبت به سایر طلاقها کمتر میباشد و شما میتوانید در طلاق توافقی سریعتر به مقصود خود برسید.
در قانون مدنی ما طلاق انواع مختلفی دارد و راههای جدایی و طلاق زوجین بسیار زیاد میباشد اما سریعترین راه طلاق همین طلاق توافقی است که سیاری از زوجین آن را انتخاب میکند.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که به صرف اینکه شما در خصوص مسائل مالی و غیر مالی خود توافق کنید نمیتوانید از همدیگر جدا شوید در واقع طلاق در قانون ما دارای تشریفاتی میباشد که کن جدای ناپذیر آن صدور حکم توسط دادگاه میباشد. و طلاق نیز باید در حضور دو نفر شاهد انجام شود. پس بعد از اینکه شما توافقاتی را راجع به طلاق توافقی به صورت دو طرفانه انجام دادید. باید دادخواست طلاق توافقی خود را تنظیم کنید و آن را از طریق دادگاه خانواده به جریان بیندازید.
البته شایان به ذکر است که شما باید برای به جریان انداختن دادخواست خود به دفاتر الکترونیک خدمات قضایی سراسر کشور مراجعه نمایید. همچنین شما میتوانید از یک وکیل دادگستری در این زمینه کمک بگیرید تا به شما در این مورد کمک کند. مورد دیگر این است که دادخواست طلاق توافقی باید حتماً به امضای هر دو شخص یعنی زوج و زوجه یا وکلای آنها برسد زیرا همانگونه که گفتیم در طلاق توافقی بتنی بر توافق میباشد و دو طرف باید در این خصوص با یکدیگر توافق کرده باشد.
در ادامه این مطلب ما به طور کامل در خصوص مدت زمان طلاق توافقی صحبت میکنیم و در خصوص اطاله دادرسی( یعنی همان طول کشیدن مدت زمان دادرسی) با شما بحث و گفتگو میکنیم. و به این سوال میپردازیم که آیا شرکت در جلسات مشاوره الزامی است و یا خیر و اگر ما در این جلسات شرکت کنیم روند دادرسی ما طولانیتر میشود؟ باید چه اقدامی انجام بدهیم؟
مدت زمان طلاق توافقی
در خصوص مدت زمان طلاق توافقی باید گفت که بسیاری از زوجین در جامعه به دلیل اینکه بتوانند سریع طلاق بگیرند از طلاق توافقی استفاده میکنند و از یکدیگر جدا میشوند. اما گاهی دچار این اشتباه محاسباتی میشوند که فکر میکنند در همان روزی که توافقات خود را نوشتند و امضا کردند میتوانند طلاق بگیرند و جلسه دادرسی برگزار میشود. اما به این صورت نبوده و شما باید حتماً تشریفات دادرسی را رعایت کرده و به دادگاه خانواده دادخواست بدهید.
همچنین باید بدانید که شما قبل از ارائه دادخواست به دادگاه خانواده میبایست در سامانه مسیر مرکز وکلا قوه قضاییه یا سامانه تصمیم بهزیستی در خصوص طلاق ثبت نام نمایید. شما باید به یک کافی نت در نزدیک خود مراجعه نمایید. و با در دست داشتن شناسنامه و یا کارت ملی خود و همسرتان در این سامانه ثبت نام کنید. بعد از اینکه شما در سامانه ثبت نام کردید و اطلاعات شما در پایگاه داده ثبت شد توسط کارشناسان سامانه تصمیم مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.و بعد از آن برنامه کلاسهای مشاوره معمولاً ۷ جلسه میباشد به شما ابلاغ میشود که شما باید در ظرف یک 30 روز در آن جلسات شرکت کنید.
بعد از اینکه در جلسات شرکت کردید نیز اگر همچنان تمایل به طلاق داشتید باید گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ نمایید و آن را پیوست دادخواست خود کنید تا بتوانید در دادگاه خانواده قابل دعوا کنید.در طلاق توافقی معمولاً زوجه اقدام به گرفتن یک وکیل میکند تا آن وکیل وکیل زوج شود و به نیابت از شخص زوجه و زوج در دادگاه شخص زوجه را طلاق بدهد.
علت های طولانی شدن طلاق توافقی
یکی از مواردی که باعث طولانی تر شدن جلسات مربوط به طلاق در طلاق توافقی میشود رفتن به جلسات مشاوره میباشد.گاهی ممکن است در همین مراکز مشاوره زوجین با یکدیگر سازش کنند و کار به طلاق نکشند. که در این صورت گواهی نصراف از طلاق صادر و پرونده شما در آن مرکز بایگانی میگردد.حداقل در زمانی که طول میکشد تا پرونده شما در این مرکز به سرانجام برسد معمولا چیزی بین۲0 تا 15 روز است.
سوالی که همیشه ذهن زوجین را مطرح کرده است این است که طلاق توافقی چه مدت طول میکشد؟ یکی از دلایلی که ما میگوییم که مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق شما به صورت تخمینی میباشد و نمیتوان برای آن مدت دقیقی را در نظر گرفت این است که شما بسته به اینکه در کدام شهر و یا استان زندگی میکنید و به چه دادگستری و یا دادگاهی دادخواست طلاق میدهید ممکن است دعوای شما مدت زمان کمی مثلاً ۱۰ ۱۲ روز طول بکشد یا ممکن است مدت زمان طولانی که همان حداکثر ۳۰ روزه است طول بکشد.
به طور مثال اگر شما در یک شهرستان کم جمعیت اقامه دعوا کنید به دلیل اینکه حجم پروندهها در آن مجتمع قضایی کمتر است. قاعدتاً دعوای شما زودتر به نتیجه میرسد .اما در صورتی که در یک جای شلوغ مثل شهرستان تهران و یا مشهد و سایر کلان شهرهای بزرگ اقامه دعوا کنید پروسه طولانیتر میشود.
اگر شما در پروندهتان از یک وکیل دادگستری خبره و کارکشته استفاده کرده باشید روند پرونده شما سریعتر پیش میرود. معمولا وکیلی که در این زمینه تجربه کافی دارد میتواند بهتر در این زمینه شما را راهنمایی کند و پرونده شما را جلو ببرد. در ادامه با ما همراه باشید تا کمی بیشتر در خصوص طلاق توافقی با شما صحبت کنیم.
الزامی بودن یا نبودن جلسات مشاوره قبل از طلاق
به دلیل زیاد شدن آمار طلاق در کشور سازمان بهزیستی کل کشور با همکاری قوه قضاییه اقدام به تاسیس مراکز مشاوره در سطح کشور نمود تا قبل از اینکه بین طرفین دعوا و درگیری رخ دهد طرفین اقدام به طلاق در دادگاههای دادگستری کنند و به اصطلاحاً پایشان به دادگاه باز شود بتوانند در این مراکز اقدام به مشاوره قبل از ازدواج نماید.
این جلسات مشاوره الزامی بوده و شما نمیتوانید در آنها شرکت نکنید. بلکه شما حتی اگر قصد طلاق نیز دارید اید حتماً در این جلسات شرکت کنید و گواهی آن را که توسط روانشناسان و مشاوران این مرکز صادر میشود پیوست دادخواست خود کنید.
مطابق برنامهای که این سازمان به شما میدهد شما میباید در روز و زمانی که سازمان مذکور برایتان اعلام کرده است در جلسات شرکت کنید .
بعد از اینکه حکم طلاق شما توسط دادگاه خانواده صادر شد.و مهلت تجدید نظرخواهی نیست که مدت آن ۲۰ روز است تمام شد طرفین باید از دادگاه نخستین که حکم را صادر کرده است تقاضای صدور اجراییه کنند. و بعد از آن به دفترخانهای که دادگاه اعلام میکند رجوع نماید و در آنجا حکم طلاق خوانده شود. نکتهای که باید توجه کنید این است که جلسات مشاوره قبل از ازدواج همانطور که گفتیم الزامی میباشد و طرفین باید حتماً در آن شرکت کنند گرنه به دعوای آنها در دادگستری رسیدگی نمیشود اما در خصوص زوجینی که در خارج از کشور زندگی میکند چنین الزامی وجود نداشته و طرفین میتوانند حتی در جلسات مشاوره نیز حضور نداشته باشند .
اگر به دنبال این هستید که جلسه طلاق شما به سرعت پیش رود حتماً از یک وکیل پایه یک دادگستری در این خصوص کمک بگیریم. برخی از تبلیغات کذب وجود دارد که وکلا دعا میکند که ظرف مدت کوتاهی ظرف مدت کوتاهی مثلاً کمتر از 5 روز اقدام به طلاق توافقی برای شما میکنند .اما این تبلیغات کذب است و شما باید توجه داشته باشید که در برخی از موارد طلاق شما حداقل ۳۰ روز زمان میبرد.
خلاصه مطلب
در مقاله طلاق توافقی چقدر طول میکشد ؟ در خصوص مدت زمانی که طلاق توافقی به تولید میانجامد که همان ۵ تا ۳۰ روز است صحبت کردیم و گفتیم که شما اگر قصد طلاق توافقی دارید باید حتماً در جلسات قبل از طلاق که سازمان بهزیستی برگزار میکند شرکت نمایید و در این خصوص استثنایی نیز وجود ندارد مگر و شوهرهای خارج از کشور که در خصوص آنها این کلاسها اجباری نمیباشند. همچنین بیان نمودیم که ممکن است مدت زمان اق توافقی در محاکم مختلف در استانهای مختلف به دلیل حجم بالای پروندهها طولانیتر باشد. اگر به دنبال وکیل طلاق توافقی هستید همین الان با کلیک کردن بر روی دکمه سبز رنگ پایین وب سایت با وکلای ما تماس بگیرید.و از یک جلسه مشاوره رایگان حضوری نیز بهره مند شوید.