گرفتن مهریه بدون طلاق (+قانون جدید ❤️)
فهرست مطالب
Toggleگرفتن مهریه بدون طلاق
بهترین روش درخواست گرفتن مهریه بدون طلاق
مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق
دریافت مهریه ثبت نام زوجه در سامانه ثنا میباشد تا امکان ابلاغ اوراق قضایی برای او فراهم شود برای ثبت نام در سامانه ثنا زوجه باید به نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید یا مراحل ثبت نام را به صورت آنلاین در سامانه عدل ایران انجام دهد
.
سریعترین راه گرفتن مهریه راحتترین و سریعترین راه دریافت مهریه بستگی به شرایط مختلفی دارد اما معمولاً این اقدامات از طریق دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق انجام میگیرد. در این روش زوجه میتواند با مراجعه به دفترخانهای که عقد او در آن ثبت شده درخواست اجرای مهریه خود را بدهد دفترخانه موظف است که پس از بررسی مدارک و مستندات و مطابقت آنها با قوانین جاری برای صدور اجراییه اقدام نماید و تشکیل پرونده دهد. روش بعدی مراجعه به دادگاه خانواده نیز میتواند روش دیگری باشد که به دلیل اینکه پروسههای قضایی زمان بیشتری میبرد مورد استقبال قرار نمیگیرد.
به هر حال آنچه که میتواند شما را در این فرایند کمک نماید استفاده از مشاوره و وکلای متخصص امور خانواده و مهریه میباشد که میتواند برای شما بسیار کمک کننده باشد به طور خلاصه بهره گیری از تجربه و تخصص وکلای ما نه تنها روند کار را تسریع میکند بلکه ز بروز مشکلات احتمالی جلوگیری مینماید.
گرفتن مهریه از طریق ثبت چقدر طول میکشد؟
این فرایند در دفاتر ثبت در صورتی که مرد با پرداخت مهریه موافقت نماید به سرعت انجام میشود اما اگر مرد از پرداخت مهریه امتناع نماید زن میتواند از اداره ثبت محل اموال مرد را شناسایی و توقیف نماید.
دریافت قسمتی از مهریه توسط زوجه مانع آن نیست که در هر زمان که بخواهد نسبت به بذل باقیمانده مهریه خود اقدام نماید .
هزینه به اجرا گذاشتن مهریه
- 1-مهریه باید جنبه ی مالی و ارزش مالی داشته باشد. و اگر ارزش مالی نداشته باشد مهریه باطل خواهد بود.
- 2یعنی اگر مردی مازاد مهریه را پرداخت نکند امکان جلب و زندانی کردن او وجود ندارد در این صورت زوجه میتواند مابقی مهریه را با معرفی اموال به دادگاه توقیف کند.
- 3- مهریه باید مشخص و معین باشد و اگر این گونه نباشد باطل است.4- مهریه باید قابل تملک باشد.
- 5- مهریه باید مشروع باشد.سوالی که پیش می آید این که آیا بعد از فوت شوهرزوجه میتواند مهریه خود را مطالبه کندمهریه بعد از فوت زوج از بین نمی رود و زن می تواند مهریه خود را از ماترک زوج متوفا دریافت کند و دادگاه بر اساس اموالی که از متوفا باقی مانده است مهریه ی همسر ش را پرداخت می کند. نکته مهم این است که وراث مرد هیچ تکلیفی برای پرداخت مهریه همسر متوفا نخواهند داشت.
منظور از مستثنیات دین چیست ؟
- الف -منزل مسکونی که در شان محکوم علیه باشد.
- ب-اثاثیه مورد نیاز ضروری زوج و افراد تحت تکفل او
- ج-آذوقه موجود و ذخیره شده به اندازه نیاز محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی
- د-وسایل و ابزار کار و کتب علمی و تحقیقاتی و تلقن مورد نیاز که محکوم علیه برای امرار معاش از آن بهره می برد.
- ذ-مبلغی که بابت پیش قسط اجاره به موجر پرداخت کرده به شرط آنکه بدون آن مبلغ، برای پرداخت اجاره، به عسر و حرج افتد و بالاتر از شان او نباشد.اگر مرد ، اموالی به نام خود نداشته باشد، زوجه قادر است با مراجعه به اداره ثبت اسناد، نامهای مبتنی بر اینکه زوج، اموالی به نام خود ندارد، دریافت کند و مطابق با قانون خانواه بعدا برای مطالبه مهریه به دادگاه خانواده محل سکونت خود یا همسرش مراجعه و دادخوست مطالبه مهریه مطرح کند.