نمونه دادخواست طلاق (توافقی – از طرف زن یا مرد❤️)
نمونه دادخواست طلاق به عنوان یکی از اسنادی که جهت شروع رسیدگی در دادگاه لازم است مورد استفاده قرار میگیرد. شما به عنوان شخصی که قرار است دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهید باید در خصوص نحوه چنین دادخواستی و موارد آن اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید یک دادخواست تنظیم کرده و به جریان بیندازید.
نمونه دادخواست طلاق
خواهان : مشخصات زوج (مرد ) شامل نام و نام خوانوادگی ………………. نام پدر: ………………..سن:…………… شغل:……………… اقامتگاه :…………………….
خوانده : مشخصات زوجه ( زن ) شامل نام و نام خوانوادگی ………………. نام پدر: ………………..سن:…………… شغل:……………… اقامتگاه :……………………. خوانده : ……….
وکیل یا نماینده قانونی : …….. ( در صورتی چه وکیل دارید نام و نام خانوادگی او و مشخصات وی باید در این قسمت درج شود)
خواسته یا بهای آن : تقاضای طلاق ( صدور گواهی عدم امکان سازش )
دلایل و منضمات دادخواست : 1 – فتوکپی برابر با اصل سند نکاحیه در دفترخانه شماره…………
شرح دادخواست :
ریاست محترم دادگاه خانواده شهرستان…………..
با سلام و تحیت فراوان
احتراما به استحضار شمل می رساند که با توجه به سند نکاحیه پیوستی صادره از دفترخانه شماره………شهرستان ………….اینجانب …… ( خواهان ) و زوجه سرکار خانم …… به تاریخ …….. با عقد دائم ازدواج نموده ایم . مدت ……. سال / ماه از زندگی مشترک می گذرد . حاصل زندگی …. فرزند ….. ساله می باشد .(و یا اگر فرزندی ندارید چیزی ننویسید)که با توجه به شرایط و اوضاع و احوال و اختلافات حادث شده در زندگی و عدم امکان ادامه زندگی مشترک و سوء رفتار نامبرده به استناد ماده 1133 قانون قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور حکم نامبرده را دارم .
شرایط : تقاضای صدور حکم به حضانت اینجانب …. برای فرزندم را دارم (در صورت داشتن فرزند). از لحاظ مالی هیچ مالی ندارم و معسر میباشم و تقاضای تقسیط مهریه زوجه ام را دارم .
اجزای دادخواست طلاق
دادخواست معمولا ستونهای مختلفی دارد که یکی از آنها ستون خواهان میباشد که در آن طلاعات و مشخصات شخصی که قصد طلاق گرفتن دارد درج میشود. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی شغل و محل اقامتگاه باشد که میبایست با دقت پر شود تا دادخواستتان به مشکلی بر نخورد. در قسمت مربوط به خوانده نیز اطلاعاتی در خصوص شخص خوانده دعوا که قصد طلاق از او را داریم درج میشود که همان اطلاعات شخص خواهان در مورد خوانده نیز صدق میکند . و همان مواردی که در مورد خواهان نوشته شد در مورد خوانده نیز عیناً باید تکرار شده و نوشته شود.
در قسمت خواسته دادخواست نیز واستهای که به عنوان خواهان از دادگاه داریم که همان طلاق و صدور گواهی عدم امکان سازش است درج میشود اگر به عنوان یک زن میخواهید طلاق بگیرید باید خواسته شما طلاق به دلیل عسر و حرج و یا وکالت در طلاق باشد.در قسمت ملزمات دادخواست و دلایل نیز باید دلایلی که جهت طلاق ازم میباشد را ارائه دهید دلایلی از جمله وکالت در طلاق( البته اگر داشته باشید) و یا سند نکاحیه.
در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران طلاق انواع مختلفی دارد که مهمترین آنها به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
- حالت اول طلاق از طرف مرد میباشد.
- حالت دوم طلاق به صورت توافقی است.
- حالت سوم که یکی از پیچیدهترین حالت طلاقها میباشد طلاق از ناحیه زن است.
در این مرحله زن باید به استناد به واردی که در خصوص عسر و حرج میباشد به دلایلی استناد کند که به واسطه آن بتواند از همسر خود طلاق بگیرد. در واقع دلایل موجه برای حادث شدن شرایط عذر و حرج عبارتند از:
- عدم پرداخت نفقه بیش از ۶ ماه توسط همسر.
- ترک زندگی زناشویی به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب توسط مرد.
- عقیم بودن زوجه مطابق شرایط ضمن عقد.
- ضرب و شتم زن توسط مرد.
- اعتیاد و یا سوء رفتار مرد.
همه همه مواردی که عرض شد به علاوه تمام مواردی که حادث شود و قاضی با توجه به شرایط تشخیص دهد که زن در مضیقه قرار دارد و امکان زندگی با مرد را ندارد از جمله شرایط عسر و حرج محسوب میشود که زن میتواند به واسطه آنها طلاق بگیرد. زن میبایست هر کدام از مواردی را که ذکر شد در قسمت دادخواست ذکر کند تا قاضی آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و در صورت لزوم حکم به طلاق صادر نماید.
اما نوع دیگری از طلاق طلاق از ناحیه شوهر (مرد)میباشد که مرد آن را به دادگاه تقدیم میکند و تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش میکند. و مرد میتواند بدون هیچ دلیلی و صرفاً به صرف درخواست طلاق زن خود را طلاق دهد اما میبایست تمام حقوق مالی وی را از جمله نفقه و مهریه و اجرت المثل او را پرداخت و تهیه نماید و تا زمانی که موارد مالی را پرداخت نکند طلاق وی ثبت نمیشود و نمیتواند از همسر خود جدا شود.
همانطور که میدانید تحریر و نوشتن دادخواست ک امر تخصصی است که یا شما باید اطلاعات کافی در زمینههای حقوقی داشته باشید و آیین دادرسی مدنی و شرایط و شیوه نوشتن دادخواست را بلد باشید یا وکیل دادگستری خبرهای باشید تا بتوانید چنین دادخواستی را تنظیم نمایید ه همین دلیل و به دلیل پیچیدگیهای دادخواه و قوانین معاوی ما یک نمونه دادخواست را که از قبل نوشته شده است برایتان به اشتراک میگذاریم تا با چاپ آن بتوانیم به دادگاه ارائه دهید و دعوای خود را در خصوص طلاق شروع نمایید.
نمونه دادخواست طلاق برای دادگاه خانواده
در دادگاه خانواده مطابق ماده ۱۰ قانون حمایت از خانواده دعاوی زیادی مطرح میشود اما یکی از شایع ترین دعاوی دعوای طلاق میباشد که همانطور که گفتیم سه نوع از این طلاقها در رویه عملی دادگاهها پر کاربرد میباشد که مهمترین آنها طلاق از طرف زن و طلاق توافقی میباشد طلاق توافقی به دلیل سریع بودن آن و مدت زمان کمی که برای آن در نظر گرفته شده است در بین زوجین پر طرفدارترین نوع طلاق میباشد که درد سر های کمتری نسبت به سایر طلاقها دارد.
اما پیچیدهترین و سختترین نوع طلاق در رویه قضایی طلاق از طرف زن میباشد. که این دلیل که در قانون ما زنان فقط در شرایط استثنایی حق طلاق دارند و نمیتوان به این دلیل که در قانون ما زنان فقط در شرایط استثنایی حق طلاق دارند و نمیتوانند بدون دلیل از همسر خود جدا شوند. و بار اثبات دعوا در خصوص طلاق بر عهده زن میباشد این نوع طلاق از سختترین طلاقها میباشد که زن باید دلیل طلاق خود را در دادگاه اثبات نماید. اما در خصوص طلاق از طرف مرد به این دلیل که مرد نیاز به اثبات دلیلی ندارد و میتواند زن را بدون دلیل طلاق دهد آنچنان پیچیدگی ندارد و میتواند اقدام به طلاق کند.
دادخواست طلاق از طرف مرد
در ابتدای مقاله یک نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد را برایتان به اشتراک گذاشتیم که میتوانید آن را به دادگاه نخستین یا بدوی خانواده ارائه دهید .شما بسته به اینکه بخواهید در دادگاه چه نوع طلاقی را اقامه کنید میباید دادخواست مربوط به آن را به دادگاه ارائه دهید. مثلاً اگر شما مثلاً اگر شما بخواهید دادخواستی از ناحیه زن به دادگاه ارائه دهید باید دادخواست را به شیوهای بنویسید که در دلایل منظمات به دلایل محکم پسند و عسر و حرج اشاره شود و یا اگر میخواهید دادخواستی از ناحیه مرد بنویسید صرف استناد به صدور گواهی عدم امکان سازش که کفایت میکند و نیاز به دلایل چندانی به جز سند نکاحیه ندارید در طلاق توافقی نیز طرفین به توافقات خود استناد کرده و هر دوی آنها دخواست را امضا میکنند و به دادگاه ارائه میدهند.
خلاصه مطلب
در مقاله نمونه دادخواست طلاق یک نمونه دادخواست طلاق را جهت ارائه به دادگاه برایتان به اشتراک گذاشتیم تا بتوانید دعوای خود را به جریان بیند و همچنین توضیحات مختصری در خصوص انواع طلاق از جمله طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی دادیم که شایعترین آنها یعنی طلاق توافقی را نیز بررسی کردیم. و همچنین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را بررسی کردیم. نمونههایی از آنها را به صورت مختصر توضیح دادیم. نگارش دادخواست به دلیل پیچیدگیهای بسیار زیادش نیاز به تسلط کافی بر قانون آیین دادرسی مدنی دارد. پس سعی کنید اگر میخواهید دادخواستی را تحریر نمایید حتماً از یک متخصص حقوقی در این زمینه کمک بگیرید تا دادخواستتان به مشکل شکلی بر نخورد و رد نشود. پایان