شکایت چند روز طول میکشد؟(+قانون جدید❤️)
پاسخ به سوال شکایت چند روز طول میکشد ؟ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اطاله دادرسی در بعضی از موارد باعث میشود که پروندههای قضایی سالها و حتی دهه ها باز بماند و منتهی به صدور رای نشود. که این مورد یکی از موارد آزاردهنده در دادگاهها میباشد. پس فهمیدن و درک این موضوع که شکایت ما چقدر طول از اهمیت بالایی برخوردار است. ما در ادامه در این مقاله به پاسخ به این سوال که شکایت چند روز طول میکشد؟ پرداخته و پاسخ آن را بیان خواهیم کرد. زندگی در جامعه انسانی به دلیل پیچیدگی روابط انسانی همواره فراز و نشیبهایی را در پی دارد. مواردی همچون اختلافات مالی بین طلبکار و بدهکار یا ورشکستگی و ازدواج طلاق و یا موارد کیفری مثل کلاهبرداری قتل و ضرب و جرح و سایر اختلافها باعث میشود تا شخصی اقدام به طرح دعوا در محاکم دادگستری کند.
همچنین بسته به اینکه شما در چه منطقه ای و حوزه قضایی اقامه دعوا کنید مدت زمان شکایت متفاوت است. در پاراگراف بعدی ما به طور کامل در خصوص پاسخ به سوال وضیحات کافی را به شما میدهیم. پس با ما همراه باشید تا جواب سوال خود را پیدا کنید.
چند روز بعد از شکایت پیامک میاد
در پرونده های حقوقی معمولا 30 روز بعد از شکایت پیامک میاد و این پیامک در سامانه ثنا ابلاغ میشود و به صورت pdf نیز بارگزاری میشود . اما در پرونده های دادسرا و دادگاه های کیفری بعد از 15 روز ابلاغیه به شماره تلفن شما پیامک میشود .
شکایت چند روز طول میکشد؟
برای پاسخ به سوال شکایت چند روز طول میکشد باید معیارهای مختلفی را در نظر بگیریم . اما قبل از پاسخ به این سوال مطابق بخشنامه قوه قضاییه مدت زمان طول کشیدن شکایت در مراجع مختلف عبارت است از :
- دادگاه حقوقی 104 روز
- دادگاه های کیفری1: 224 روز
- دادگاه تجدید نظر استان : 90 روز
- دادگاه های بخش: 70 روز
- دادگاه های کیفری 2: 79 روز
- دادگاه های انقلاب: 86روز
- دادسرای عمومی : 46 روز
اما به طور کلی در مورد دعاوی باید معیار های مختلف در نظر گرفت. مثلاً اینکه شما در دادگاه چه نوع دعوایی را اقامه کرده باشید بر روی مدت زمان شکایت و اطاله دادرسی تاثیرگذار است. برخی از دعاوی به دلیل ماهیتی که دارند ممکن است مدت زمان طولانی در جریان باشند. مثلاً در دعوای قتل به دلیل پیچیدگی موضوع و تحقیقات مقدماتی در دادسرا ممکن است پرونده سالیان سال در مراجع مختلف از جمله دادگاه و پزشکی قانونی و اداره آگاهی باز بماند .حقیقت آن است که این دعاوی نیاز به رسیدگی موشکافانه و طولانی مدتی دارد.
همچنین اتفاقاتی که در طول دادرسی برای پرونده میافتد میتواند بر روی عمر آن پرونده و مدت زمان رسیدگی آن تاثیرگذار باشد. مثلاً اگر شاکی در مرحله تحقیقات مقدماتی و یا هر مرحله ای از دادرسی رضایت بی قید و شرط خود را اعلام کند پرونده فورا مختومه خواهد شد و قاعدتاً به عمر پرونده خاتمه داده خواهد شد. مچنین در پروندههای مدنی نیز اگر طرفین صلح و سازش کنند پرونده فورا از جریان خارج میشود و به عمر ان خاتمه داده میشود و بایگانی میشود.
رسیدگی به برخی از پروندهها مانند پرونده طلاق نیز به دلیل وجود برخی از مراحل ممکن است مدت زمان رسیدگی به پرونده را طولانیتر کند مثلاً در پرونده طلاق توافقی زوجین باید ابتدا بر سامانه تصمیم ثبت نام کرده و به مدت ۴۵ روز جلسات مشاورهای که از طرف سازمان بهزیستی برگزار میشود در حدود ۵ جلسه شرکت نماید بدیهی است که وجود چنین موردی باعث میشود روند رسیدگی به پرونده طولانی تر شود و پرونده مدت زمان طولانی تری در مراجع قضایی باشد.
استناد به دلایل و قرار اناطه
در برخی از موارد طرفین در جلسه دادرسی به دلایلی استناد میکنند که در جلسه دادرسی حاضر نبوده و میبایستی که از طرفین از خارج از جلسه آن دلایل را قادر نماید. به طور مثال فرض کنید که شما در پرونده کیفری به شهادت شهود استناد میکنید در این صورت شما جهت حاضر کردن شهود در جلسه میتوانید تجدید جلسه دادرسی را از مقام قضایی بخواهید .در این صورت جلسه تجدید شده و جلسه دیگر جهت رسیدگی به ادامه جلسه دادرسی تشکیل خواهد شد.
همچنین در برخی از موارد نیز مقام قضایی قراری به نام قرار اناطه صادر میکند. فرض کنید در جلسهای که زنی از شما شکایت کرده است که به او تجاوز کردهاید شما ادعا میکنید که آن زن همسر شماست در این صورت مقام قضایی قراری تحت عنوان فرار اناطه صادر میکند تا دادگاه خانواده به این موضوع رسیدگی کند که آیا شما و آن زن رابطه سببی ازدواج دارید و یا خیر در این صورت پرونده موقتاً بایگانی میشود تا نتیجه بررسی دادگاه خانواده مشخص شود. بدیهیست که اگر مشخص شود که آن خانم همسر شماست شما منع تعقیب میخورید.
اثبات قرارداد فی مابین طرفین
در برخی از موارد اختلافی که در محکمه قضایی و مراجع قضایی حادث میشود بر سر تشکیل یا عدم تشکیل یک واقعه حقوقی است اگر شخص مدعی که بار اثبات دعوا بر عهده اوست بتواند ثابت کند که قراردادی مابین او و شخص متعهد وجود دارد. پروسه دادرسی سریعتر جلو میرود و مدت زمان رسیدگی به دعوا کاهش مییابد .در بحث قراردادها در قانون مدنی معمولاً قراردادها بسیار پیچیده هستند و شما میبایست مدت زمان زیادی را صرف کنید تا بتوانید ارکان قرارداد و همچنین شکلگیری آن را برای قاضی جلسه به اثبات برساند.
مثلاً در یک قرارداد که شخص متعهد به وظایف قراردادی خود عمل نمیکند شما علاوه بر اینکه باید ثابت کنید که قرارداد فی مابین شما وجود دارد باید ثابت کنید که تعهد شما نقض شده است و شخص متعهد از انجام وظایف قراردادی خود امتناع میورزد که این مورد نیاز به دلایل و صرف وقت دارد که میتواند وقت جلسه دادرسی را بگیرد. در دسترس بودن دلایل مواردی که میتواند به مدعی در اثبات کردن ادعای خود کمک کند باعث میشود که شما بتوانید در دعوای خود سرعت بخشید و شکایت خود را با مدت زمان کمتری پیگیری نمایید.
در بحث تعهدهای قراردادی شما جهت مطالبه خسارت باید ثابت کنید که به شما خسارتی وارد شده است این خسارت وارد شده در نتیجه نقض تعهد قراردادی میباشد که این مورد مورد بسیار پیچیده است که هوش و کیاست فراخوانی میخواهد و امر بسیار دشواری است.
مرور زمان و اطاله دادرسی
آیا مرور زمان تاثیری در اطاله دادرسی و مدت زمان رسیدگی به پرونده دارد یا خیر؟ همانگونه که میدانید شما جهت شکایت در جرایم قابل گذشت ظرف یک سال از اطلاع از وقوع جرم فرصت دارید که شکایت خود را در مراجع قضایی ابراز نمایید. در غیر این صورت دیگر نمیتوانید شکایت خود را مطرح نمایید و پرونده شما با منع تعقیب بسته میشود. پس اگر شما در جرم قابل گذشتی به عنوان شاکی یا متهم حضور داشته باشید شخص ذینفع باید صرف یک سال اقامه دعوا کند در این صورت پرونده برای همیشه بسته میشود و منع تعقیب میخورد. به این مدت یک سال رور زمان کیفری گفته میشود که در قانون مجازات اسلامی در مواد عمومی آن یعنی ماده ۱۰۵ در نظر گرفته شده است.
خلاصه مطلب
در مقاله شکایت چند روز طول میشکد ؟ در خصوص بخشنامه جدید قوه قضاییه در مورد پروندههای در جریان و مراجع قضایی صحبت کردیم و حداکثر مدت زمان رسیدگی به هر پرونده را برای شما عنوان کردیم . همچنین تمام عوامل و مواردی که میتواند بر روی روند رسیدگی و مدت زمان رسیدگی به پرونده تاثیر داشته باشد صحبت کردیم مواردی مثل نوع دعوا موارد اثبات ادعا قرارهایی مانند قرار کارشناسی و یا قرار اناته که ممکن است در روند رسیدگی بر روی مدت زمان دعوا تاثیر داشته باشد صحبت کردیم.