دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن (قانون جدید ❤️)

5/5 - (1 امتیاز)

در مقاله دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن در خصوص دلایلی صحبت می‌کنیم که مطابق قانون مجوزی است که زن بتواند به واسطه آن از مرد خود طلاق بگیرد و همچنین مهریه خود را نیز از او مطالبه نماید. همانگونه که همه شما می‌دانید و بارها نیز در مقالات دیگر برایتان گفته‌ ایم در قانون مدنی ایران زنان حق طلاق ندارند و حق طلاق در قانون با مرد یا همان زوج است. اما به طور کلی زن نیز می‌تواند درخواست طلاق بدهد و حتی در مواردی از همسر خود طلاق بگیرد اما زن بر خلاف مرد باید دارای دلیل محکمه پسندی برای طلاق باشد.

بیشتر بخوانید : قانون طلاق جدید (نکات مهم و مواد قانونی ❤️)

مرد می‌تواند حتی اگر دلیلی برای طلاق نداشته باشد از همسر خود جدا شود. زیرا حق طلاق با اوست و لازم نیست در این خصوص دلیلی را ارائه نماید. 

بعد از اینکه زن دلیل محکمه پسندی برای طلاق خود پیدا کرد باید آن را ضمن دادخواست خود بیاورد و از دادگاه بخواهد که او را مطابق همان دلیلی که در دادخواست ارائه داده است و ثابت نموده است طلاق دهد. قاضی دادگاه ضمن جلسه‌ای که برگزار می‌کند ایل را در جلسه دادرسی بررسی می‌کند و در صورتی که صحت و سقم آن را تایید نمود این حق را به زوجه می‌دهد تا زوجه از همسر خود طلاق بگیرد. و به دلیل اینکه زوجه مهریه خود را قبلاً به مرد ابرا نکرده است و یا به صورت توافقی از همسر خود جدا نشده است زن می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند. 

اما مرد می‌تواند بدون اینکه دلیلی را به دادگاه ارائه دهد زن را طلاق دهد اما مطابق قانون حمایت از خانواده باید تمام حقوق مالی زن را مثل مهریه یا نفقه یا اجرت المثل یا نحله او را بپردازد تا طلاق او ثبت شود در غیر این صورت طلاق او ثبت نمی‌شود. مطابق شروطی که ضمن سند نکاح آمده است ۱۲ شرط وجود دارد که زن می‌تواند در صورت تحقق یکی از آن شرط‌ها از دادگاه درخواست طلاق دهد.در ادامه ما به بررسی تمام دلایلی که زن می‌تواند ارائه دهد و طلاق بگیرد می‌پردازیم. 

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن:

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن شامل مواردی مثل ترک زندگی زناشویی توسط مرد- پرداخت نکردن نفقه توسط مرد – محکومیت زوج به حبس بیش از 5 سال -ضرب و جرح عمدی او-سوء معاشرت  توهین به زن و… میباشد .

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن  

پرداخت نکردن نفقه 

از جمله شرایطی که  طلاق را فراهم می‌کند و به زن مجوز طلاق می‌دهد پرداخت نکردن نفقه توسط مرد به زن می‌باشد مطابق قانون مدنی و همچنین شروط ضمن عقد در صورتی که مرد در مدت ۶ ماه نفقه‌ای را به زن پرداخت نکند حتی اگر مرد توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد شرایط عسر و حرج برای او به وجود می‌آید و می‌تواند طلاق بگیرد. همانگونه که می‌دانید زندگی زناشویی دارای خرج و مخارجی می‌باشد که اگر پرداخت نشود مشکلاتی را به بار می‌آورد این مورد به قدری مهم بوده است که قانونگذار در مواد مختلفی از قانون و عدم پرداخت نفقه اشاره نموده است و حتی آن را یک جرم کیفری قلمداد نموده است. در هر برهه از زندگی زناشویی که مرد اقدام به ترک زندگی کند زن می‌تواند با اثبات آن در دادگاه از همسر خود جدا شود.

غیبت مرد به مدت چهار سال 

از جمله دلایل دیگری که زن می‌تواند طلاق بگیرد غایب و مفقود الاثر شدن مرد مطابق قانون مدنی است در واقع اگر مطابق قانون مرد به مدت ۴ سال زندگی زناشویی خود را ترک کند و هیچ خبر حیات یا مماتی از او در دسترس نباشد و ندانیم که شخص زنده است یا مرده می‌توانیم از دادگاه خانواده تقاضای صدور حکم موت فرضی او را بکنیم. بعد از اینکه دادگاه مشخصات شخص مفقود شده را آگهی نمود و بعد از گذشت ۶ ماه از تاریخ آگهی حکمی مبنی بر فقود الاثر شدن او را صادر می‌کند و از لحاظ قانونی آن شخص مرده حساب می‌شود . زن او از او طلاق گرفته می‌شود و باید عده وفات که چهار ماه و ۱۰ روز است را نگه دارد. پس این مورد هم موردی است که زن می‌تواند به واسطه آن طلاق بگیرد و دلیل محکمه پسندی به حساب می‌آید.

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن

سوء رفتار مستمر زوجه 

در صورتی که مرد با زوجه در خانه سوء رفتار داشته باشد به طور مثال او را کتک می‌زند و از لحاظ روحی او را آزار بدهد و یا بد دهنی کند و به او فحاشی نماید. در این صورت نیز زن می‌تواند در صورتی که رفتار او مستمر است و چندین بار تکرار شده است تقاضای طلاق نماید. البته زوجه باید در هر مورد که اتفاق می افتد تامین دلیل کرده و با نیروی انتظامی تماس بگیرد تا صورت جلسه شود و یا در هر مورد شاهد بگیرد تا بتواند بعداً در دادگاه این سوء رفتار زوج را به اثبات برساند.بهتر است که در این مورد زوجه در دادگاه کیفری شکایت ضرب و جرح و یا توهین را اقامه نماید و با حکم دادگاه به دادگاه خانواده این مورد را به اثبات برساند. 

محکومیت قطعی زوج به پنج سال حبس 

اگر زوج مرتکب جرم یا جنایتی شود و تحت تعقیب قضایی قرار بگیرد و در دادگاه نیز به پنج سال حبس یا بیشتر محکوم شده باشد. زوجه می‌تواند به دادگاه خانواده درخواست طلاق بدهد. البته همانطور که می‌دانید این محکومیت باید قطعی باشد و محکومیتی که در دادگاه بدوی صورت گرفته باشد به این دلیل که حکم هنوز قطعی نشده است محکومیت قطعی حساب نمی‌شود. پس حکم باید در دادگاه تجدید نظر استان قطعی شده باشد که بتوان مشمول این ماده دانست.

ناباروری مرد

از جمله موارد دیگری که مطابق شرایط ضمن عقد ازدواج به زن مجوز و حق طلاق می‌دهد و می‌تواند دلیل محکم پسندی برای طلاق باشد ناباروری مرد است. در صورتی که مرد نتواند تا ۵ سال از زمان انعقاد عقد ازدواج همسر خود را باردار کند زن می‌تواند از جمله موارد دیگری که مطابق شرایط ضمن عقد ازدواج به زن مجوز و حق طلاق می‌دهد و می‌تواند دلیل محکمه پسندی برای طلاق باشد ناباروری مرد است در صورتی که مرد نتواند تا ۵ سال از زمان انعقاد عقد ازدواج همسر خود را باردار کند زن می‌تواند از دادگاه درخواست نماید که مرد را به پزشکی قانونی بفرستد و در صورت اثبات این موضوع زن می‌تواند طلاق بگیرد و همچنین مهریه خود را نیز می‌تواند از مرد مطالبه نماید.

تنها پزشکی در این خصوص برای دادگاه قابل قبول است که از پزشکی قانونی باشد و یا پزشکی باشد که مورد اعتماد دادگستری می‌باشد. پس هر پزشکی نمی‌تواند این موضوع را اثبات نماید.

ازدواج مجدد مرد بدون رضایت کتبی از زوجه 

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن

در قانون ما هیچ محدودیتی جهت ازدواج مجدد توسط زوج وجود ندارد و زوج می‌تواند بدون رضایت زوجه ازدواج نماید اما این مورد در شروط سند نکاحیه به عنوان موردی آمده است که در صورتی که مرد این اقدام را انجام دهد زن می‌تواند به استناد به همین مورد طلاق بگیرد گرچه این مورد به عنوان قانون  مورد تصویب قرار گرفته نشده است اما باید بدانید که به عنوان یک شرط ضمن عقد است چه مورد توافق طرفین قرار گرفته است و می‌توان به آن استناد کرد.

اعتیاد مرد

 اگر مرد اعتیاد داشته باشد و این اعتیاد او به مواد مخدری از جمله الکل مورفین کراک شیشه تریاک و موارد مرتبط با آن باشد زن می‌تواند از دادگاه بخواهد که مرد را به کمپ ترک اعتیاد بفرستد و به او مهلت ترک بدهد دادگاه نیز او را مطابق درخواست زن و به هزینه زن به کمپ ترک اعتیاد می‌فرستد و در صورتی که مرد علی رغم رفتم به کمپ ترک اعتیاد نتواند اعتیاد خود را ترک کند به این دلیل که زندگی کردن با یک شخص معتاد زن را در مضیقه قرار می‌دهد.

دادگاه آن را به عنوان یک دلیل محکمه پسند از زن قبول می‌کند و زن را طلاق می‌دهد نکته‌ای که باید در نظر داشته باشیم این است که اگر همسر شما معتاد باشد شما نمی‌توانید به صورت مستقیم طلاق بگیرید بلکه باید ابتدا او را ترک دهید و در صورتی که ترک دادن مثمر ثمر واقع نشد او را طلاق دهید .

ترک زندگی مشترک توسط زوج

همانگونه که می‌دانید زن و مرد باید در زندگی مشترک با یکدیگر صلح و سازش داشته باشند و در کنار یکدیگر در یک مکان زندگی نمایند در صورتی که مرد زندگی مشترک را بدون هیچ دلیل قانع کننده‌ای ترک کند و این مورد تا ۹ ماه یا ۶ ماه به صورت متوالی و متناوب ادامه داشته باشد به این دلیل که زن در مضیقه قرار می‌گیرد می‌تواند از دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید دادگاه نیز در این خصوص تحقیقات لازم را انجام می‌دهد بعضاً توضیحات لازم را می‌خواهد در صورتی که مرد نتواند دلیل موجه و قانع کننده‌ای را بیاورد دادگاه به زن اجازه طلاق می‌دهد و زن می‌تواند علاوه بر طلاق مهریه را نیز مطالبه نماید.

اما اگر رد برای ترک زندگی خود دلیل قانع کننده‌ای را بیاورد مثلاً بدین صورت که او جهت درمان بیماری خود به خارج از کشور رفته باشد و مدت طولانی مثلاً ۹ ماه را جهت درمان بیماری خود گذرانده باشد در این صورت زن نمی‌تواند از او طلاق بگیرد زیرا ترک زندگی زناشویی توسط او موجه بوده است.

ارائه وکالت در طلاق

در صورتی که زن از همسر خود وکالت در طلاق داشته باشد می‌تواند بدون اینکه دلیل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد از همسر خود جدا شود تنها دلیلی که او باید ارائه دهد همان سند وکالت در طلاق است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده است ن می‌تواند با ارائه همان وکالت‌نامه از همسر خود جدا شود.

نکته مهم که باید در خصوص وکالت در طلاق مد نظر داشته باشید این است که وکالت در طلاق باید به صورت رسمی تنظیم شده باشد و در دفتر اسناد رسمی مهر شده باشد و در صورتی که زوجین وکالت‌نامه‌ای را در خصوص طلاق به صورت دستی امضا کرده باشند به دلیل اینکه سند عادی محسوب می‌شود در محاکم پذیرفته نمی‌شود و حتماً باید زوجین به دفاتر اسناد رسمی رجوع نمایند. البته اگر شما وکالت‌نامه عادی داشته باشید می‌توانید آن را در دادگاه اثبات نمایید و آن را به صورت حکم دادگاه درآورید و بعد از آن اقدام نمایید شما باید در دادگاه دادخواستی به خواسته اثبات کالت‌نامه طلاق شماره فلان علیه همسرتان اقامه نمایید.

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن

مدت زمان طلاق چقدر است ؟

نمی‌توان به طور کلی بیان نمود که چند مدت طول می‌کشد تا حکم طلاق صادر شود. اما باید بدانید که ه محض اینکه شما دادخواست را به دادگاه خانواده ارائه می‌دهید دادگاه به دادگاه خانواده ارسال می‌شود و معمولاً بین ۱۰ تا ۱۵ روز و گاهاً ۲۰ روز طول می‌کشد تا دادخواست به شعبه‌ای ارجاع شود بعد از اینکه به شعبه ارجاع شد بسته به حجم پرونده‌های موجود در شعبه نیز مدت زمانی بین ۱۰ تا ۲۰ روز طول می‌کشد تا وقت جلسه رسیدگی شروع شود .

بعد از آن نیز قاضی حکم خود را صادر می‌کند و مکلف است که ظرف هفت روز آن را  ابلاغ نماید. که روی هم رفته ۴۷ روز طول می‌کشد اما در خصوص پرونده‌های طلاق از طرف زن این مورد ممکن است حتی تا یک سال نیز طول بکشد و روند دادرسی طولانی است. دلیل آن هم این است که مرد می‌تواند به حکم طلاق اعتراض کند و از آن تجدید نظرخواهی یا واخواهی کند و حتی در مواردی از آن فرجام‌خواهی کند که در این مورد روند پرونده یک سال به طول می‌انجامد. 

نکات طلاق از ناحیه زن

همانگونه که بیان کردیم زن به طور عادی و طبیعی نمی‌تواند درخواست طلاق نماید مگر اینکه دلیل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد. همچنین همچنین گاهی نیز زن دلیل محکمه پسندی برای طلاق دارد اما نمی‌تواند درخواست طلاق بدهد و آن هم زمانی است که زن از شوهر خود تمکین نمی‌کند و ناشزه می‌باشد. ناشزه بودن باعث می‌شود که زن نتواند از حق طلاقی که در جهت عسر و حرج برای او اثبات می‌شود استفاده نماید.

خلاصه مطلب 

در مقاله دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن در خصوص مجوزهایی که قانون برای طلاق بیان نموده است صحبت کردیم و گفتیم که زن به صورت کلی نمی‌تواند از همسر خود به طور مستقیم جدا شود و هر زمان که بخواهد این کار را کند باید دلیل محکمه پسندی را ارائه دهد دلایلی نظیر:  عدم پرداخت نفقه – ارائه وکالت‌نامه طلاق- محکومیت مرد به حبس بیش از ۵ سال- عقیم بودن و نابارور بودن مرد- اعتیاد مرد و دلایلی از این قبیل. طلاق از طرف زن نیاز به اثبات در دادگاه دارد و معمولاً بین ۳ ماه تا یکسال زمان میبرد تا زن بتواند از همسر خود جدا شود .

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره فوری با وکیل